De zes eerder aangekondigde solo shows van de Nederlandse zangeres Floor Jansen verkochten razendsnel uit. Vandaag is bekend gemaakt dat er daarom drie extra shows worden toegevoegd aan de tournee. Ook is Henk Poort aangekondigd als very special guest. Er komt extra middagshow bij in Parkstad Theaters Heerlen op 26 januari, een extra show in 013 Tilburg op 31 januari en een show in Paard Den Haag op 1 februari. De kaartverkoop voor deze extra shows is per direct gestart.

De metalfans wisten al langer: Floor Jansen is één van de allerbeste zangeressen van Nederland. Sinds kort kunnen ook de niet-metalfans zeggen dat dat absoluut het geval is. Ze heeft een imposant oeuvre opgebouwd: van haar eerdere bands ReVamp en After Forever tot haar huidige band Nightwish, waarmee ze over de hele wereld stadions uitverkoopt. Met Nightwish is ze op 24 november 2020 te zien in Ziggo Dome Amsterdam. Daarnaast won ze als meest succesvolle Nederlandse zangeres in het buitenland de prestigieuze Buma ROCKS! Export Award, en werkte ze met talloze grote namen in het metalgenre, waaronder Sabaton en Ayreon.

Het was even schrikken voor de conservatieve metalfan toen Floor aankondigde mee te doen aan De Beste Zangers. Maar ze liet in het TV-programma haar veelzijdigheid nog maar eens zien. Van popballads tot opera en van Nederlandstalig tot Latin: Floor kan het allemaal. En eindelijk krijgt ze ook in Nederland de erkenning die ze verdient.

Special guest tijdens deze tour is Henk Poort. Ook hij nam dit jaar deel aan De Beste Zangers. Zo zong hij voor Floor Jansen het nummer ‘The Sound of Silence’ van Disturbed, maar nam hij met net zoveel gemak ‘Despacito’ (Luis Fonsi) en ‘Your Man’ (Josh Turner) voor zijn rekening. Henk bewees hiermee een ontzettend veelzijdige zanger te zijn die, net als Floor, grote indruk maakte op de kijkers.

FLOOR JANSEN TOUR 2020 + very special guest Henk Poort:
23-1-2020 Doornroosje, Nijmegen (Uitverkocht)
24-1-2020 Oosterpoort, Groningen (Uitverkocht)
26-1-2020 Parkstad Theaters, Heerlen (Extra middagshow)
26-1-2020 Parkstad Theaters, Heerlen (Uitverkocht)
28-1-2020 Melkweg, Amsterdam (Uitverkocht)
29-1-2020 TivoliVredenburg, Utrecht (Uitverkocht)
30-1-2020 013, Tilburg (Uitverkocht)
31-1-2020 013, Tilburg (Extra show)
1-2-2020 Paard, Den Haag (Extra show)

Deel: