Deze week is de gloednieuwe single ‘Nu of Nou’ van De Dijk uitgekomen via Top Notch. Het is de eerste single van het gelijknamige album dat op vrijdag 18 oktober zal verschijnen. Zowel het lied als het album gaan over de kostbaarheid van het leven.

En met de single ‘Nu of Nou’ vieren De Dijk en Top Notch tevens hun eerste samenwerking. In 2013 verscheen het solo album ‘Simpel Verlangen’ van Huub van der Lubbe. Top Notch had de eer om hiervan het vinyl uit te brengen. Daarmee was de eerste flirt tussen De Dijk en Top Notch een feit. Nu 6 jaar later is de vonk officieel overgeslagen en kiest De Dijk ervoor om het aanstaande album in samenwerking met Top Notch uit te brengen. Met de behoefte van de band om het allemaal net even anders aan te pakken voelt het voor de band en het label als een spannend thuiskomen in het voor beiden zo vertrouwde Amsterdam.

“‘Nu of Nou’ gaat over de vluchtigheid van mooie momenten. De broosheid van schoonheid. Niets is vanzelfsprekend en geluk al helemaal niet. Koester het moois als het zich voordoet, ga er respectvol mee om. Want het gaat ook weer voorbij. Het kan kapot. Besef het leven ten volle. Half oktober is de plaat uit, en gaan we weer doen wat de mensen ons graag zien en horen doen: spelen!”
– Huub van der Lubbe (De Dijk)

Over De Dijk
De Dijk, vernoemd naar de Zeedijk in Amsterdam, bezingt al bijna 40 jaar het lief en leed van de wereld. De achtkoppige formatie bestaat uit zanger Huub van der Lubbe, zijn broer en bassist Hans van der Lubbe, toetsenist Pim Kops, gitarist Nico Arzbach, blazers Roland Brunt en Peter van Soest, gitarist Jelle Broek en drummer Antonie Broek. Hun titelloze debuut verschijnt in 1982 en heeft dankzij de populariteit van Nederlandstalige popmuziek de wind meteen mee. Hierop volgen meerdere albums en singles, waarvan ‘Mag het licht uit’ van het album ‘Wakker in een vreemde wereld’ (1987) bekend staat als hun eerste grote hit.

Succesvolle jaren volgen, met onder andere het nummer ‘Heb je het hart’ in 1995, geschreven in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. In 2005 wordt de band onderscheiden met de Edison Oeuvre Prijs, het hoogst haalbare in muzikaal Nederland. In de jaren die volgen wordt onder andere ‘Hold on tight’ (2010) uitgebracht, waarop de Amerikaanse soullegende Solomon Burke Engelstalige versies zingt van hun songs en ‘Dijkers & strijkers’ (2014) met daarop georkestreerde versies van oude nummers. Het laatste wapenfeit is het album ‘Groef’ (2017) met een aansluitende theatertour. Nu is daar de nieuwe single ‘Nu of Nou’, een eerste voorproefje van hun achttiende studio album.

Deel: