De naam van de begeleidingsband – The Bluesrockers – is al een hint naar wat we zullen aantreffen op Ray Fullers nieuwe cd ‘Pay The Price’. Fuller speelt gitaar vanaf zijn achtste en raakte door de Britse bluesinvasie in de zestiger jaren besmet door het bluesvirus. Vanzelf volgde de interesse voor Muddy Waters, John Lee Hooker en Elmore James. Zijn eerste band richtte hij in 1974 op en vier jaar later verscheen het debuutalbum ‘The Ray Fuller Band’. Nu, ruim veertig jaar later, zijn we tien cd’s en vele optredens verder en heet de band Ray Fuller and the Bluesrockers. De band bestaat naast zanger en gitarist Fuller uit Tutu Jumper (drums), Manny Manuel (bas) en Doc Malone (harmonica).

Op ‘Pay The Price’ staan acht door Fuller geschreven nummers en zes covers. Denk wat stijl betreft aan George Thorogood en John Lee Hooker en je komt aardig in de richting. Flink rockende blues en boogie dus. De eigen composities en covers doen zeker niet voor elkaar onder, vooral omdat laatstgenoemden een stevige Fuller-bewerking hebben gekregen. Nummers die er wat mij betreft kwalitatief bovenuit steken zijn de energieke opener ‘Hoodoo Train’, de stevige blues ‘Mean And Evil Woman’, het dansbare oude Chuck Berry-nummer ‘I Will Let You Go’ en het felle ‘Tore Up’.

Voor de liefhebbers van rauwe, ongepolijste blues is er genoeg te genieten. Aanrader. (8/10) (Azuretone Records)

Deel: