Donderdagavond speelde The Lighthouse een thuismatch en stelde het vijftal hun debuutalbum live voor in het overvolle Café Commerce in Leuven (ism BILBO Records). Het werd letterlijk & figuurlijk een stomende avond. De fans schoven nadien aan om als eerste het album op cd & viny te kopen en te laten signeren.

“We zijn super enthousiast om na een periode van meer dan een jaar schrijven en opnemen eindelijk ons debuutalbum op de wereld te kunnen loslaten. We hebben zeer hard gewerkt om zowel de songs als de sounds de nodige aandacht te geven. We denken dat er veel lagen te ontdekken zijn in het album, een luisterbeurt op headphones is zeker aan te raden!”

Hun melodieuze cocktail van polyfone stemmen, gitaren, toetsen en swingende drums zorgen voor je dagelijkse dosis instant happiness! Het recept bleek zeer succesvol en een lange lijst van vele hoogtepunten volgde: meer dan 100 shows in binnen- en buitenland (oa AB, Pukkelpop, Het Depot, Maanrock, Suikerrock, Muziekodroom, Crammerock en zelfs het Sziget Festival in Boedapest).
Hun debuutalbum ‘Whatever comes our way’ werd geproducet door de Nederlandse multi-platinumproducer Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Portland, Gabriel Rios, Zoutelande BLØF etc.). Voor de mastering werd beroep gedaan op Robin Schmidt (Paul Weller, The Black Keys, Phoenix, Jake Bugg, …). Het resultaat is een uiteenlopende waaier van intelligente popsongs die verder bouwen op het elan van hun vorig werk, maar duidelijk een evolutie tonen naar The Lighthouse als volwassen band. De nieuwe songs nemen de luisteraar meer dan ooit mee op een trip in hun universum van zwoele zomeravonden en wilde avonturen, maar ook van vertwijfeling en groeiende verantwoordelijkheden terwijl de jeugdjaren stilaan tot een einde komen.

Deel: