Het nieuwe album van Underworld heet ‘DRIFT Series 1’ en verschijnt op 1 november 2019. Dat is een week later dan oorspronkelijk was aangekondigd. Met ‘DRIFT Series 1’ spendeer je exact één jaar in het hoofd van Underworld. Op 1 november 2018 releaste de band de track ‘Another Silent Way’. Dat was het begin van een trip, zonder plan, zonder eindbestemming en met slechts 1 mantra: “Drift is the opposite of ‘normal’ or ‘usual practice’; we’ll do this until we’re dust.”

De bedoeling van Rick Smith en Karl Hyde was om 52 weken aan een stuk muziek en film te creëren en uit te brengen. Na amper een paar weken tijd vond het experiment vanzelf zijn weg en werden grenzen ontdekt en verlegd. Op 1 november 2019 komt ‘DRIFT Series 1’ uit. Een Sampler Edition (CD/LP) met daarop extracten uit het hele project. Maar ook een allesomvattende box-set, met liefst 7 CDs, 1 Blu-ray en een boek van 80 pagina’s vol interviews, commentaar, teksten, foto’s en gedichten.

Op zaterdag 23 november staat Underworld in de Ziggo Dome.

Deel: