Kool & the Gang, wie kent ze niet? Deze mannen zijn al 50 jaar bezig in de muziekbusiness en hun successen zijn wereldwijd bekend. Exclusief was het dan ook, dat Kool & the Gang naar Tegelen kwam. Uniek voor Nederland dit jaar. Kool & the Gang is met oude en nieuwe leden een mix die dan ook door kan blijven bestaan. Er is veel gebeurd in vijftig jaar, maar de oude levende meesters speelden nog altijd de sterren van de hemel.

De nostalgie kwam bij alle bezoekers naar boven. Iedereen heeft zo wel zijn eigen moment waar hij of zij aan denkt wanneer men een bepaald liedje hoort van deze wereldartiesten. Hun nummers kan iedereen over de hele wereld meezingen. Het maakt niet uit of je uit Polen of India komt: iedereen zingt mee. Er hing dan ook een zeer goede sfeer in het openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Er waren kosten noch moeite gespaard om goed voor de dag te komen. Er was ook goed gedacht aan de toeschouwers. Het podium was zo gebouwd dat alle bezoekers overdekt stonden, zonder last van weersinvloeden. Chapeau voor de organisatie dan ook om deze wereldtoppers naar Limburg te halen, op zo’n grootse wijze.

Het openluchttheater Het Doolhof in Tegelen is een supermooie locatie en perfect om deze sterren te mogen ontvangen. In 2017 was het laatste optreden van de band in Nederland, in poppodium 013 in Tilburg. Nu, twee jaar later dan toch eindelijk in Limburg. Het weer was ideaal om zo te gaan luisteren naar deze wereldfenomenen. Toen alles klaar stond, stroomden alle bezoekers rond 18.30 naar binnen. Om 20.00 zaten alle 1700 bezoekers op hun plek, hoewel de meesten toch wel vooraan wilden staan.

De band kwam op en werd direct met een superenthousiast applaus verwelkomd. De 11-koppige band opende het concert met het nummer ‘Tonight’. De kledingstijl was zoals altijd in de bekende Kool & the Gang-stijl, felle kleuren met veel glitters. Ze speelden, ook na al die jaren, alsof ze nooit zijn weg geweest. Fenomenaal wat deze rasartiesten nog in hun mars hebben.


Voor het voornamelijk Limburgse publiek was het dan ook geweldig om dit te mogen meemaken. Jeugd-herinneringen van de tijd dat men nog naar de discotheek of dansgelegenheid ging, de gedachten aan toen kwamen weer allemaal boven drijven. Op de dansvloer werd dan ook volop gedanst op de hits van Kool & the Gang.

De avond was supergezellig in een fantastische ambiance. De band speelde met het publiek en beide, band en publiek, gingen uit hun dak. De hele avond was groovy; funky en soullful wat de klok sloeg. En ja, alle hits kwamen aan de beurt, van ‘Joanna’, ‘Cherish’, ‘Ladies Night’, ‘Get Down on it’ en meer en het hoeft dan ook geen uitleg dat iedereen alle nummers meezong, van voor naar achter en terug.

Het einde kwam in zicht bij ‘Get Down on it’, waarbij drummer van de band Timothy Horton een geweldige drumsolo gaf. Niet een van de originele leden van de band, maar drummen kon Horton als de beste. Het feestje werd hierna afgesloten met misschien wel het bekendste feestnummer allertijden, ‘Celebration’, waarna het publiek huiswaarts keerde in hogere disco-sferen. Het was een avond die de bezoekers niet snel zullen vergeten.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: