Nadat hij dit jaar al twee intieme concerten in TivoliVredenburg en het Concertgebouw verzorgde zal Nick Cave volgend jaar weer twee concerten geven in Nederland. Op 27 januari staat de 61-jarige Australische zanger in het Muziekgebouw in Eindhoven en een dag later in Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. De voorverkoop voor beide concerten begint vrijdagochtend 6 september om 10:00.

Na uitverkochte zalen in Australiƫ en Nieuw-Zeeland, en met een uitverkochte tournee door Noord-Amerika voor de boeg, zal Cave in januari 2020 terugkeren naar Europa. Tijdens deze reeks van muziek- en open discussie-evenementen beantwoordt hij vragen die het publiek rechtstreeks mag stellen en zal hij een aantal van zijn meest geliefde songs op piano uitvoeren.

Omschreven door Cave als “an exercise in connectivityā€ is geen enkel onderwerp heilig en wordt het publiek juist aangemoedigd om gedurfd, uitdagend, confronterend en niet bang te zijn.

De relatie tussen Cave en zijn publiek is altijd open en intens geweest maar heeft zich verder verdiept tijdens zijn recente shows met The Bad Seeds. Dit vormt de inspiratie voor deze onconventionele en unieke avonden. Een Q&A die ongefilterd, zonder script en ongecontroleerd is.

Deel: