Afkomstig uit de Piedmont region van Noord-Carolina is Brandon Santini enkele jaren geleden verhuisd naar Memphis. In 1997, op zijn vijftiende, kocht hij zijn eerste mondharmonica en inmiddels mag hij worden gerekend tot een van de beste en veelgevraagde muzikanten. In 2011 verscheen Santini’s debuut-cd. Met ‘The Longshot’ heeft hij weer een prachtige plaat afgeleverd.

Hij wordt vergezeld door zijn vaste gitarist Timo Arthur en een studioband, die bestaat uit onder meer John Ginty (toetsen), Jed Potts (akoestische gitaar), Reid Muchow (drums) en Chuck Combs (bas) plus nog een handvol andere muzikanten. Op ‘The Longshot’ staan elf nummers, waarvan één cover (Willie Dixons ‘Evil’) en de rest is eigen werk. Santini en kompanen zorgen voor een prima album vol met rockende blues en ballads.

Nummers die er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit steken zijn het stevige ‘Back To You’ met Ginty op Hammond, een rauwe versie van het al genoemde ‘Evil’, waarin hij erg op Howlin’ Wolf lijkt, en ‘Beggin’ Baby’ met een Delta-achtige slidegitaar, dat wordt geleverd door Greg Gumpel. Een prima album van iemand die we in de gaten moeten houden. Aanrader. (7/10) (American Showplace Music)

Deel: