Geduld wordt beloond, want met ‘Kiwanuka’, het derde album van de Engelse zanger met de welklinkende Oegandese achternaam, lost hij zijn belofte dubbel en dwars in. Eerder dit jaar verscheen al het nummer ‘Money’, een samenwerking tussen hem en Tom Misch en dinsdagavond was daar ‘You Ain’t The Problem’. Het is een eerste teken van nieuw materiaal in drie jaar tijd van de man die eerder dit jaar op het Brighlands podium op Pinkpop en op Glastonbury liet horen nog steeds betoverend mooi te kunnen spelen.

“I remember when I first signed a record deal, people would ask me, ‘So what are you going to be called?’” aldus Michael over zijn gedachtengang rondom de titelkeuze voor het album. “And I never thought of that; calling myself Johnny Thunders or whatever, like singers from the past. But I have thought previously, would I sell more records if my name had an easier ring to it? So [on this album]it’s kind of a defiant thing; finally I’m engaging with who I am and I’m not going to have an alter ego, or become Sasha Fierce or Ziggy Stardust, even though everyone’s telling me I need to be this, that or the other. I can just be Michael Kiwanuka.”

Voor ‘Kiwanuka’ werkte Michael samen met producers Danger Mouse en Inflo, met wie hij ook werkte aan zijn in 2016 uitgebrachte album ‘Love & Hate’. Het daarvan afkomstige nummer ‘Cold Little Heart’ werd gebruikt in de populaire HBO serie ‘Big Little Lies’ met Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Meryl Streep en met hun social media kanalen gaven ze het nummer in april een duwtje in de streamcharts.

Het aangekondigde album verschijnt op 25 oktober. In het najaar start Kiwanuka ook met zijn tour door Europa en Amerika. Hij doet op 26 november Amsterdam aan voor een concert in de AFAS Live.

Deel: