Op maandag stond Tom Odell op een volle mainstage van Sziget in Boedapest. Met maar liefst 37 graden Celsius was dit de heetste dag van Sziget. Tom Odell kwam bij aanvang van zijn concert het podium op met een blazer, blouse en lange broek. Vanachter zijn piano moest hij geregeld het zweet van zijn gezicht deppen. Met zijn loepzuivere stem en fantastische pianospel heeft hij een hele mooie set neergezet op het festival. Hij zong hier onder andere het bekende nummer ‘Imagine’, oorspronkelijk van John Lennon. Tom sloot af met zijn wereldhit ‘Another love’. Chapeau voor Mister Odell, want het optreden was geweldig.

Boy Pablo was een vrolijke verassing op de Mastercard stage. Deze band komt uit Noorwegen en is bekend geworden via Youtube. Door de goede energie die zij teweeg brachten bleven veel mensen hangen om te blijven luisteren.

Ook Catfish and the Bottlemen stonden maandag op de mainstage. De rockende gitaren, een zwartwit scherm en een overvol hoofdpodium zorgden voor een goede samensmelting van het geheel. Wat was dit een goede dynamische band! Nummers als ‘7’ en ‘Kathleen’ kwamen voorbij, tussen de andere minder bekende nummers. Ook dit optreden behoorde zeker tot een van de hoogtepunten van de Sziget-maandag.

Florence and the Machine was ook een van de headliners van Sziget. En terecht. Leadzangeres en frontvrouw Florence Welch kwam op in een prachtige jurk en ze leek over het podium te vliegen. Een stem die ongekend en zuiver is zorgde voor een overweldigend gevoel. De nummers ‘Ship to wreck’ en ‘Dog days’ zong heel het publiek mee. Ze hebben een prachtige show neer gezet. Florence Welch is een echte power vrouw! Het was dan ook een waardige headliner van de Sziget-maandag.

Deel: