Thirty Seconds to Mars, de band die het Guinness World Record voor ‘Longest Concert Tour by a Rock Band’ heeft gevestigd, is momenteel opnieuw op tournee. Al moeten ze het doen zonder hun gitarist Tomo, die ongeveer een jaar geleden de band verliet. Deze zomer spelen ze in veel Europese landen en dinsdag 6 augustus stonden ze in Amsterdam.

Het optreden was onderdeel van de City Sounds-concertreeks en vond plaats op de NDSM-werf in Amsterdam, met aan de ene kant van het terrein het water en aan de andere kant interessante street art.

De band had een divers publiek aangetrokken: Jong en oud, uitgebreid opgemaakte meisjes en stoere mannen en aardig wat buitenlandse fans. Ook zag je heel veel mensen met een Thirty Seconds to Mars-shirt.

Er werd van alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken: Grote ballonnen die constant over het publiek stuiteren, pyro, mensen uit het publiek op het podium laten en tijdens de eerste tien minuten werd er gelijk al een sitdown georganiseerd. Ook werd een gecrowdsurft op een groot opblaasdier.

Na energieke nummers zoals ‘This is War’, waarbij de vuisten in de lucht gingen, en ‘Hail to the Victor’, wat luidkeels werd meegezongen, volgde het rustigere ‘City of Angels’ waarbij de telefoonlichtjes omhoog werden gehouden en ‘Remedy’ dat door drummer Shannon wordt gezongen.

Thirty-Seconds-Shannon

Bij het nummer ‘The Kill’ (uitgebracht in 2006) was de oude Thirty Seconds to Mars weer even terug, hoewel Jared tegenwoordig niet meer het publiek in gaat tijdens dit nummer. Verder bestond de setlist bijna alleen maar uit nieuwere tracks.

Voorafgaand aan het laatste nummer hield Shannon een paar ballen vast. Jared: “Do you want to squeeze Shannons balls? If you catch a ball you get to come on stage.” Met een podium vol fans werd dit zeer enthousiast ontvangen optreden afgesloten.

Thirty-Seconds-to-Mars

Ook al is Thirty Seconds to Mars een van hun bandleden kwijt, ze halen alles uit de kast om er een interessante en energieke show van te maken. In combinatie met de locatie van dit optreden en het heerlijke weer zorgde dit voor een geweldige avond.

Foto’s (c) Irene Witpaard / Maxazine

 

Deel: