Op 4 oktober brengt de Nederlandse sixties band MOOON het nieuwe album ‘Safari’ uit op het Spaanse label Bickerton Records. ‘Safari’ werd in de PAF! studio in Rotterdam opgenomen en is geproduceerd door Marcel Fakkers (The Kik, Wouter Hamel, Jerry Hormone Ego Trip).

Het album ‘Safari’ is een muzikale reis waarmee de band een trip maakt van het drukke stadsleven naar het koninkrijk van dieren, natuur en vriendschap. In deze overtocht ontdekt MOOON dieren in het wild, onbekende geluiden en verliezen ze zichzelf in hun eigen psychedelische wereld die een wordt met hun omgeving. “Het idee voor deze plaat ontstond al toen we nog bezig waren met de opnames van ons eerste album”.

“‘Safari’ is een plaat die gaat over een survivaltocht in de natuur. Je trekt de hectiek van het stadse leven niet meer en dus trek je wildernis in. Dat gaat niet zonder tegenslagen maar uiteindelijk heb je tijd om na te denken over alles. Alle nummers lopen in elkaar over wat het een verhalend album maakt. Dit zorgde voor een uitdaging tijdens het schrijven omdat we creatief om moesten gaan met alle intro’s en outro’s op de plaat. In totaal hebben we twee weken in de studio gezeten met Marcel Fakkers en Dave von Raven bij PAF! Studio in Rotterdam, waar we samen met hun we alles tot één hebben gemaakt.” – zegt MOOON over het album. Eerder verscheen al de single ‘All By Myself’, bekijk de video onderaan dit bericht.

MOOON bestaat uit de twee broers Tom en Gijs de Jong vergezeld door hun neef Timo van Lierop. De jongens zijn geboren en getogen als buren in het kleine dorp Aarle-Rixtel. Hier begonnen ze op jonge leeftijd met het maken van muziek in de schuur van hun ouders. Het geluid van MOOON kan het beste omschreven worden als 60’s garage blues met surf invloeden en een vleugje psychedelica. In 2017 bracht de band het debuutalbum ‘MOOON’s Brew’ uit wat resulteerde in onder meer een verschijning bij De Wereld Draait Door, een show op Eurosonic/Noorderslag en tours door onder andere Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland.

MOOON tourt in het najaar door Nederland. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop gegaan.
05-10 Effenaar, Eindhoven (RELEASESHOW)
11-10 Paradiso, Amsterdam
01-11 Volt, Sittard
28-11 Vera, Groningen
30-11 Rotown, Rotterdam
13-12 Merleyn, Nijmegen
14-12 EKKO, Utrecht

Deel: