De iconische band Life of Agony, hardrock- en crossover-metalveteranen, brengen op 11 oktober een gloednieuw uit album getiteld ‘The Sound of Scars’. ‘The Sound of Scars’ is het 6e studioalbum van Life of Agony en is een conceptalbum dat het verhaal voortzet van hun legendarische debuut ‘River Runs Red’. De releasedata van de albums liggen bijna precies 26 jaar uit elkaar, het verhaal volgt de gebeurtenissen in realtime die plaatsvonden nadat een onrustige tiener probeerde zich van het leven te beroven op ‘River Runs Red’. 

Ter ondersteuning van hun komende studioalbum is Life of Agony aan een uitgebreide wereldtournee begonnen die op 24 juli van start ging. De band, met de kenmerkende stem en de charismatische Mina Caputo, hadden fans uitgenodigd om te verschijnen in hun aankomende muziekvideo, waarvan de opnames plaatsvonden tijdens de Life of Agony-show in München, op zaterdag 27 juli. 

Life Of Agony kwam begin jaren ’90 voort uit de New Yorkse muziekscene met een van de meest onderscheidende muziek in hun genre. Het meest bekend om zijn metal / crossover-debuut ‘River Runs Red’ uit 1993, bouwde de band meteen een die-hard, cult-aanhang op. Al meer dan twee decennia tourde de groep over de hele wereld en deelde ze podia met de grootste namen in de rock, waaronder Metallica, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Foo Fighters en The Red Hot Chili Peppers. Na het veelgeprezen ‘Ugly’ (1995) koos LOA voor een zeer energieke alternatieve rockbenadering op ‘Soul Searching Sun’ (1997) en ‘Broken Valley’ (2005) – de laatste geproduceerd door Greg Fidelman (Slipknot, Metallica). Life of Agony heeft tot nu toe meer dan een miljoen albums verkocht.

Deze herfst zullen de hardrock- en crossover-metalveteranen hun harde, emotionele conceptalbum ‘The Sound of Scars’ uitbrengen, dat het spookachtige verhaal van het baanbrekende debuut van de band, ‘River Runs Red’ uit 1993, voortzet. 

“The Sound of Scars voelt als een monumentaal moment in het verhaal van Life of Agony.” Bassist Alan Robert: “Aan de ene kant hebben we de cirkel rond en zetten we het concept van ons debuut ‘River Runs Red’ uit 1993 voort, en aan de andere kant, we hebben nieuwe hoogten bereikt met de rauwe kracht van ons geluid en het schrijven van liedjes. We kunnen echt niet wachten tot fans hun tanden in dit beest laten zinken en deze emotionele reis met ons maken. Deze plaat is een monster.” 

Deel: