De uit Texas afkomstige Cheyenne James heeft op haar vierentwintigste al een zeer behoorlijke muzikale carrière weten op te bouwen. Ze was nog zeer jong toen ze haar kunsten op de podia toonde. Ze heeft zowel solo als onderdeel van een duo en een band opgetreden. Haar muzikale vorming bestaat uit blues, soul en rock, waarbij eerstgenoemde toch een stevige plaats in haar hart heeft weten te veroveren.

Afgelopen oktober verscheen haar debuutalbum ‘Burn It Up’, die nu ook in Europa wordt uitgegeven. Cheyenne wordt hierbij ondersteund door eveneens uit Texas afkomstige muzikanten als gitaristen Dave Carter en Mark May, bassist Rock Romano, harmonica man Steve Krase, toetsenman Randy Wall, drummer Jim Brady, saxofonist Eric Demmer en Lamar Boulet op trompet en flugelhorn. Op het album staat deels eigen werk, deels covers, die door miss James een leuke eigen versie krijgen.

De aftrap wordt gedaan met een sterke versie van Little Miltons ‘Grits Ain’t Groceries’ en eindigt met een prima uitvoering van Willie Dixon’s ‘You Know You Love Me Baby’. Daartussen krijgen we een prima stuk soulachtige blues voorgeschoteld. Nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn de blues ‘I Didn’t Know’ met fraai slide spel van Dave Carter, en het jazzy ‘What Does It Mean’. Een zeer fraai debuut. Van Cheyenne James zullen we ongetwijfeld nog meer horen. (7/10) (SonCheyn Productions)

Deel: