Vrijdagavond 12 juli stond de legendarische Living Colour in Hedon, Zwolle. Dit weekend staat de band op Bospop in Weert en Hedon nam de gelegenheid om als enige zaal in Nederland een clubshow te boeken, één dag voor het optreden in het Zuiden van het land. Een goede keuze, want de zaal was stijf uitverkocht.

Het voorprogramma bestond uit Jared James Nichols die met zijn energieke manier van gitaarspelen het publiek mocht opwarmen. Als driemansformatie kreeg de band het voor elkaar om met een flinke bak herrie de zaal goed op te warmen. Na een kleine drie kwartier was de band klaar en misschien maar goed ook, richting het einde gingen de nummers steeds meer op elkaar lijken.

Na een ruime setwisseling van 45 minuten was het tijd voor de hoofdact van de avond, Living Colour. Een tour ter ere van het 30-jarige bestaan van het album ‘Vivid’ bracht de band voor de enige clubshow naar Hedon in Zwolle. En niet alleen dat, de tour startte ook nog eens in Zwolle om daarna via Bospop in Weert naar Frankrijk en Engeland af te reizen.

Tijdens het concert speelde de band het album ‘Vivid’ integraal in de set. Iets wat voor de vele fans die waren afgereisd naar Zwolle een hoop nostalgie naar boven bracht. Maar ook werden er tussendoor andere nummers gespeeld. Zo kwamen de nummers ‘Love Rears Its Ugly Head’ en ‘Elvis Is Dead’ voorbij. Ook speelde de band een cover van de eveneens legendarische band The Ramones, ‘I Wanna Be Sedated’. Iets waarvan de band zelf zei dat ze dit nummer voor de eerste keer speelden tijdens een concert. Dat was een mooie primeur tijdens de start van de tour.

Het was een avond vol met muzikale hoogtepunten waaraan maar geen eind leek te komen. Vernon Reid perste de ene na de andere fantastische gitaarsolo uit zijn gitaar, Doug Wimbish gaf de basgitaar er goed van langs, Will Calhoun zat relaxt te drummen achter zijn immens grote drumstel en Corey Glover genoot in zijn rode pak tijdens het zingen van al het enthousiasme dat hij ontving uit het publiek.

Na een ruim twee uur durende set en driemaal van het podium te zijn geweest om terug te komen voor weer een encore vond de band het wel genoeg. Er werden nog een aantal foto’s gemaakt, plectrums uitgedeeld, drumstokjes het publiek in geslingerd en handjes geschud en onder luid gejuich verliet de band het podium, op naar het volgende concert.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: