Het populaire strandfestival Balaton Sound verwelkomde tussen 3 en 7 juli een recordaantal bezoekers aan het Hongaarse Balatonmeer. In totaal kwamen er in vijf dagen maar liefst 172.000 festivalgangers uit binnen- en buitenland op af. Zoals ieder jaar was er weer een grote delegatie Belgen aanwezig, die hun ‘eigen feestje’ konden bouwen op onder meer de Belgian Boat Party en bij de Belgian Stage.

Met vier gloednieuwe VIP venues kon je dit jaar als festivalganger extra in de watten worden gelegd op Balaton Sound. Zo bevond één VIP venue zich op het water à la de Franse Rivièra, was er één ruimte volledig omgebouwd tot tropische jungle en kon je de Main Stage bewonderen vanuit een vintage circus met iedere avond acrobatische acts.

Ook zonder VIP-upgrade beleefde men het ultieme vakantiegevoel, onder meer vanuit het nieuwe podium The Club. Hier kon je al uitkijkend over het Balatonmeer van zonsondergang tot zonsopkomst dansen op de beste underground elektronische muziek van onder andere Marco Carola, Matador en Hernan Cattaneo.

Naast de grootste namen uit de EDM-scene, waaronder Armin van Buuren, The Chainsmokers, Marshmello en Timmy Trumpet, waren er dit jaar meer urban artiesten dan ooit, zoals Future, Denzel Curry en Desiigner. Bij de kleurrijke Elrow stage vol decoraties en straattheater stonden techno en house dj’s als Paul Kalkbrenner en Claptone op het programma.

Ook waren er iedere dag Boat Party’s op het azuurblauwe Balatonmeer. Speciaal voor alle Belgen die met de Balaton Sound Express naar Zamárdi waren afgereisd, werd er reeds de dag voor het festival, op 2 juli, een Belgian Boat Party georganiseerd. De overige dagen kon het Belgische publiek zich op eigen bodem wanen bij de Belgian Stage met enkel Belgische acts, waaronder Curtis Alto, Mattic, 5NAPBACK en LOUIS XIV.

Balaton Sound zal volgend jaar plaatsvinden van 8-12 juli 2020.

Deel: