De tweede dag van Ruisrock begon rustig. De boot die ons naar het festivalterrein moest brengen zat afgeladen vol, dus we moesten wachten op de volgende. De meeste bezoekers gingen te voet naar het terrein. Dat was nog een hele onderneming, aangezien het zo’n 5 kilometer lopen is, en het aantal biertjes dat de bezoekers tot zich namen maakte deze tocht niet makkelijker. Het was goed merkbaar dat veel bezoekers te veel hadden gedronken tegen het einde van de avond.

Aangezien het zaterdag was, wat voor velen een vrije dag is, was het veel drukker dan de vorige dag. Het was door de drukte moeilijker om van het ene naar het andere podium te komen. Voor velen was dit geen probleem, behalve als je recht voor het podium wilde staan.

Veel bands die op Provinssi rock hadden gestaan stonden dit weekend ook op Ruisrock, zoals Vesala. Zij begaf zich naar de eerste rij van het publiek, en zorgde ervoor dat de menigte met haar mee zong. Daarna voerde ze het ritme op en speelde hard core house beats. Veel bezoekers wilde een selfie met haar maken, omdat ze zo dichtbij het publiek was.

Chisu maakt een come back, en is nu één van de meest succesvolle artiesten van Finland.

Anne Puu trad in haar glitterpak op op het Strand-podium. Vanaf deze area kon je de boten uit Zweden voorbij zien komen, wat een geweldige ervaring was. Ze waren zo dichtbij dat je ze bijna aan kon raken. Gelukkig waren er beveiligers om de zwemmers te beschermen, alhoewel het dit jaar een beetje te koud was om het water in te gaan. Slechts een enkeling waagde zich hier aan.

Aanstormend talent Melo brak met zijn entourage de hele tent af. Dit is de toekomst van moderne muziek!

De dj’s van Stereo vroegen Elias Gould mee op het podium om met één van hun tracks mee te zingen. Dit was niet zo’n goed idee. Hij zong bij tijd en wijlen vals. Het optreden van gisteren met zijn band met zijn band was vele malen beter. De jongens van Stereo lieten zich hier niet door uit het veld slaan, en gingen gewoon door met het bouwen van een feestje. Het publiek had daar wel oren naar.

De Ellis Hippy Band trokken niet de grootste menigte aan, maar deden hun best om het “Hippy” gevoel over te brengen. Goddank deed frontman Elli Haloo zijn stinkende best om dit te bewerkstelligen.

Naast muziek waren er ook nog nevenactiviteiten, zoals aandacht voor de herkomst van kleding, dat momenteel een heet hangijzer is, en zeker aandacht verdient. Er waren verschillende acts, en in een zeecontainer was een intiem feestje met veel rook en lawaai.

Vesta en haar band waren gekleed in zwart/wit geblokte outfits. Zij gaat geheel haar eigen weg, en dat maakt haar zo aantrekkelijk. De muziek die ze maakt is melodieus, en haar stem klinkt sprankelend. Ze zong enkele van haar hits, zoals; ‘Ota Varovasti’ en ‘Sun Katu’.

Op het hoofd podium gaf JVG (voorheen bekend als Jare & Ville Gallewas) een goede show weg in een Formule 1 decor, met veel rook, vuur en passie. De aarde dreunde door zoveel geweld en de rondspringende menigte. Zij veroorzaakten een mini aardbeving.

Als echte frontman van ‘Empire of the sun’ is Luke Steel het middelpunt van de belangstelling met zijn welbekende hoofduitdossing. Hij bracht enkele dansers mee om het podium aan te kleden. Het nummer ‘We are the people’ bracht hij een beetje overdreven. Ook het nummer ‘Walking on a dream’ stond op de playlist.

Toen de uit Manchester afkomstige band ‘The 1975’s’ hun opwachting maakte kwamen er veel mensen om de excentrieke en actieve frontman Matthew Healy te zien. Hij stelde zijn fans niet teleur en gaf een verpletterende show weg. Hun muziek was opzwepend, en je kon bijna niet stil blijven staan.

Dimitri Vegas en Like Mike waren de afsluiters van de tweede dag van Ruisrock. Je kon hen jammer genoeg bijna niet zien achter het grote video scherm. Gelukkig kwamen ze enkele keren achter hun draaitafels vandaan om zichzelf te laten zien. Een goed geproduceerde set met een verscheidenheid aan nummers van onder andere ‘Cindy Lauper’ en ‘Queen’ kwamen voorbij.Toen ze vroegen of het publiek met zijn allen het licht van hun telefoon aan wilden doen ontstond er een magisch moment. Na dit feest gingen alle mensen met een voldaan gevoel en goede zin naar huis.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

 

Deel: