Op 24 augustus aanstaande vindt de eerste editie van het Blauwalg Festival plaats op een unieke locatie: recreatiegebied de Slingelandse Plassen in Goudriaan (Zuid-Holland). Muziekliefhebbers kunnen op het strand kijken naar een line-up vol talentvolle Nederlandse bands. De stijlen gaan van rock, punk, ska en grunge tot indie – allemaal net ónder het oppervlak van mainstream muziek.

De Alblasserwaard kent veel bands met eigen muziek, er wordt enorm veel naar muziek geluisterd en festivals zijn inmiddels een aardig ingeburgerd begrip. Maar op de fiets er naartoe kon voorheen nog niet. Zes heren uit Goudriaan en Noordeloos, waarvan de helft spelend in verschillende bands, voelden zich geroepen te voorzien in deze behoefte.

De mannen zijn op zoek gegaan naar bands met een bijzonder geluid en hebben gezorgd voor een mooie opbouw over de dag heen met opzwepende muziek en rustigere luisterliedjes. Veel bands zijn de revue gepasseerd en de belangrijkste graadmeter was dat als het verbazing opriep als er ‘<1000’ achter hun nummers stond op Spotify – nummers die nog niet vaak beluisterd waren dus. Wanneer dat onmogelijk voor was te stellen, werden de eerste contacten gelegd.

De bands komen zowel uit de Molenlanden als verderop uit Nederland. Blauwalg viert de bands die onder het oppervlak verscholen zitten en is dus uitermate geschikt voor muziekliefhebbers die iets nieuws willen ontdekken. Uiteraard zijn er op het festivalterrein ook genoeg plekken om te genieten van een hapje en een drankje, maar uiteindelijk staat de muziek voorop!

De line-up bestaat dit jaar uit Waltzburg, NEMSIS, Joysticker, Callkoen, Switch Bones, A_MEN, Sunset Yellow en The Meadows. De avond wordt afgesloten door het dj-duo Laurens en Martijn. Kaartjes zijn te koop via de website van het festival

Deel: