Van New-Wave band in de jaren ’80 naar een breder geluid met een moderne sound, scoorde zij onder andere de grote Internationale hit ‘In the Dutch Mountains’. Nits staat voor diversiteit en blijft zichzelf opnieuw uitvinden met inmiddels een indrukwekkend oeuvre. Een speciale samenwerking met het Scapino Ballet bracht het stuk ‘TING!’ op het toneel van Carré, waarvan ook alle voorstellingen waren uitverkocht in 2018. Muziek van vorige albums, maar ook nieuwe songs krijgen een plek op de setlist.

Het even sympathieke als avontuurlijke gezelschap NITS neemt al 45 jaar een unieke plek in binnen het poplandschap van Nederland (en ver daarbuiten). Van de tegendraadse waveband die NITS was in het begin van hun carrière zijn Henk Hofstede en co. geëvolueerd naar een veelzijdige artpopband die met elk album weer verrast. En met elke tour – zo deden ze zo’n twee jaar geleden 20 voorstellingen met het Scapino Ballet. In september 2017 verscheen het nieuwe album van Nits, getiteld ‘angst’. ‘angst’ is het eerste studioalbum sinds 5 jaar en opvolger van ‘Malpensa’ uit 2012. In de tussentijd verscheen het live-album ‘Hotel Europa’, het succesvolle livealbum dat een top 5 notering bereikte in de Nederlandse charts.

De NITS staan op 17 december wederom op het podium van Carré.

Deel: