Aan Black Rebel Motorcycle Club de eer om het publiek op te warmen voor Alice In Chains. Veel is hier niet voor nodig aangezien de 013 tot de laatste plek was uitverkocht. Dat Black Rebel Motorcycle Club geen beginnend bandje is was duidelijk merkbaar. Black Rebel Motorcycle Club bestaat al dik 20 jaar de 013 werd een kleine 3 kwartier goed vermaakt met de Indie-Rock van deze Amerikanen.

Na een korte ombouwpauze kwamen de mannen van Alice In Chains het podium op onder luid gejuich van het massaal aanwezige publiek. Opener ‘Bleed The Freak’, dat op hun debuutalbum ‘Facelift’ staat hakte er meteen stevig in en het Tilburgse publiek vond het prachtig. Vervolgens kregen we een kleine 2 uur lang het beste voorgeschoteld van wat Alice In Chains heeft uitgebracht. Ook de nummers van het nieuwe album ‘Rainier Fog’ werden door het publiek enthousiast ontvangen en meegezongen.

De geluidsman was de eerste twee nummers nog zoekende maar naarmate het concert vorderde werd het geluid beter. De lichtshow en de geprojecteerde beelden voegden echt wat toe aan het concert, complimenten derhalve. Drummer Sean Kinney stond in het middelpunt deze avond. Hij was jarig en het publiek zong onder leiding van dirigent William DuVall een happy Birthday voor hem. Later op de avond werd er ook nog een pop met ballonnen het podium opgesleept ter ere van de jarige Job.

Het aan Layne Staley opgedragen ‘Nutshell’ was een van de vele hoogtepunten van de avond. Alice In Chains was in topvorm en vooral Jerry Cantrell maakte indruk. Schijnbaar achteloos schudde hij de ene magistrale gitaarriff na de andere uit zijn mouw en ook zijn solo’s waren indrukwekkend. Het Tilburgse publiek kreeg volledig waar voor hun geld. Van opener ‘Bleed The Freak’ tot afsluiter ‘Rooster’ was het genieten geblazen. Na afloop zei Jerry Cantrell “we see you soon again”. Hopelijk hoeven we nu geen 9 jaar te wachten totdat ze terugkomen.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: