De uit Den Haag afkomstige classic rockband The Clarks was ooit de huisband van Nederland Muziekland, nu zijn ze de vaste huisband van Veronica Inside waar ze elke week een song laten horen. Naast de optredens die ze door het land verzorgen, staat de band al bijna 4 jaar in het theater met muziekkenner en verteller Johan Derksen.

Met de show ‘Pioniers van de Nederpop’ waarmee ze voor 150 uitverkochte zalen zorgden, treden ze nu op met de show ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’. De belangstelling daarvoor was zo groot dat er vanaf oktober jongstleden 60 shows zijn bijgeboekt. Vanavond stonden ze zonder Johan Derksen op het podium van de Cacaofabriek in Helmond, welke trouwens in de top 10 culturele hotspots van het Algemeen Dagblad staat.

“We zijn nooit een band geweest voor een album met eigen liedjes. We zijn een sixtiesbandje. Mensen willen dansen en dat doe je op bekende liedjes. Als ik zelf liedjes ga schrijven zijn ze toch nooit zo mooi als die van The Beatles en Stones. Dié spelen we.” vertelde Micha Hasfeld aan het begin van de show, hij is al ruim 35 jaar het gezicht van The Clarks. Het songfestival werd ook nog even aangehaald, hij vond het super dat er zoveel mensen in de zaal stonden in plaats van op de bank voor de tv zaten het songfestival te kijken.

Kortom, een avond vol gouwe ouwe songs die iedereen wel mee kon zingen en waarbij sommige de voetjes van de vloer gingen. The Clarks, al jarenlang de bekendste en meest succesvolle classic rock coverband van Nederland doen het nog steeds… mensen plezier brengen met muziek!

Foto’s (c) Josanne van der Heijden / Maxazine

Deel: