Dat appels niet ver van de stam vallen is een bekend gegeven. Ook bij Tomiko Dixon zit de Blues in het bloed; haar grootvader was immers de legendarische Willie Dixon uit wiens pen vele bluesklassiekers gevloeid zijn. In 2009 besloot Tomiko de muziek in te gaan en zij heeft de tijd goed gebruikt om naam voor haarzelf te maken. De artiesten met wie ze podium en studio te delen zijn haast niet meer te tellen. Onlangs verscheen Tomiko’s vierde album, genaamd ‘Blues Arising’.

Het eerste nummer, waarmee zij losbrandt is een ode aan opa, een geheel eigen versie van ‘Little Red Rooster’. Wat meteen opvalt is dat Tomiko beschikt over een geweldige stem. In staat om te fluisteren om het volgende moment weer als een leeuwin te brullen. Iets verder op de cd krijgt het welbekende ‘Wang Dang Doodle’ (ook een nummer van opa) een behandeling á la Koko Taylor. Ook staan er een paar eigen nummers op het album: ‘It Don’t Make Sense, You Can’t Make Peace’, het funky ‘You Don’t Want To Mess With The IRS’ en ‘A New Day Arising’. Een beetje jammer vind ik dat deze nummers worden gevolgd door een instrumentale versie ervan. Weliswaar goed gemaakt, maar het komt op mij als plaatsvulling voor. Verder is het een prima cd. Haal deze dame maar eens naar Nederland. (7/10) (Grandblues Music)

Deel: