Goede songs uit het leven gegrepen, drie stemmen in perfecte harmonie en humor dreuger as Groninger worst. Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk, oftewel De Troebadoers, komen langs in De Oosterpoort op zaterdag 21 december!

Grunneger toal
In 2013 speelden Vissering en De Groot op een streektaalfestival in Ter Apel en al gauw bleven ze maar praten over mooie gitaren en countrymuziek. De twee kwamen erachter dat ze eigenlijk veel vaker samen op het podium zouden moeten staan, maar dat moest er nog wel iemand bij met dezelfde passie voor rootsmuziek en de Grunneger toal. Zo geschiedde, met Erwin Jongedijk erbij was de groep van Groningse bodem gevormd.

Noordelijke hitlijst
Vissering, Jongedijk en De Groot waren al jaren populair met hun solocarrières, maar toen ze in 2014 de single Riekdom uitbrachten was er geen houden meer aan. Met de hit In de nacht van hun eerste cd Veenhoes sessies stonden de mannen 10 weken op nummer 1 in de noordelijke hitlijst. Het album werd genomineerd voor de streektaalprijs en De Troebadoers ontvingen de Grunny van RTV Noord voor hun bijdrage aan de Groninger popscene.

Met band
De Troebadoers brengen iets extra’s mee op deze avond. “Normaal doen we het met z’n drieën maar voor deze gelegenheid gaan we met een band,” vertelt Vissering bij RTV Noord. “Christof Bauwens doet mee op gitaar, bassist Michael Nieuwenweg, die ook op onze cd’s meespeelt, is er bij en Jasper Blokzijl doet mee op piano. Op drums speelt Jaap Vissering mee, dat is mijn zoon, dan staan dus vader en zoon in De Oosterpoort, dan ben ik zo trots als een pauw, dat is echt geweldig.”

Verrassingen
Verwacht een concert waarin De Troebadoers hun beste en bekendste nummers zullen spelen. Werk van hun albums wordt afgewisseld met solowerk en een aantal verrassingen!

Deel: