Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. Hij brak in 1981 zijn studie sociologie af ten gunste van de muziek en hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders…

Malford Milligan & the Southern Aces
Als zanger werd Milligan maar liefst acht keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Als frontman van de superband Storyville behaalde hij in de USA grote successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) werden lovend ontvangen. De twee vrienden bracht in oktober vorig jaar het album ‘Life Will Humble You’ uit dat maandenlang de Euro Americana Chart topte.

Met de Nederlandse all-starband The Southern Aces gaan Milligan en Hustinx op tour. De muziek is soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intiem en lijkt rechtstreeks uit de Muscle Shoals te komen.

Malford Milligan & the Southern Aces komt op 11 juli naar Luxor Live in Arnhem.

Deel: