Begin van dit voorjaar bracht de Utrechtse popband Rondé hun tweede album ‘Flourish’ uit via Universal Music.
Als voorproefje werd ‘Calling’ begin dit jaar op single uitgebracht. De band brak in 2014 door met de single ‘Run’ en ontving in 2018 De Schaal Van Rigter. Frontvrouw Rikki Borgelt zei in een interview dat ‘Flourish’ weer een stapje verder is in het groeiproces van de band. Ook de overige bandleden noemen ‘Flourish’ wat songmateriaal betreft een stuk volwassener dan hun debuut ‘Rondé’ uit 2016. Voor de opnames van ‘Flourish trok de band richting Berlijn samen met hun vaste producer Niels Zuiderhoek.

Albumopener ‘Down’ laat meteen het aparte stemgeluid van Nikki Borgelt doorklinken en mensen mogen nog altijd blij zijn met deze aanwinst voor de Nederlandse muziekscéne. Een heerlijke dreampoptrack die het album relaxed opent. Eveneens een track in diezelfde stijl is ‘Underwater’.

Tracks als de single ‘Calling’, ‘Fourteen’, ‘Anyone’, en ‘No Worries’ kennen een heerlijke popsound die verschillende invloeden laat doorklinken. Veel New Wave-invloeden, als invloeden van Alternative Pop bands als bijvoorbeeld Snow Patrol. Nog altijd is ‘Calling’ een lekkere meezinger en heeft ‘Fourteen’ een erg dramatische track gebaseerd op een interview met een 14-jarige prostituee die Nikki had voor haar rechtenstudie.

Heel mooi en integer gezongen en geweldig dat Rondé de ruimte geeft op hun album voor dergelijke ingrijpende verhalen. ‘Fourteen’ geeft daarmee zeer zeker een persoonlijke touch aan ‘Flourish’. De track ‘No Worries’ heeft een geinige jaren 90’ vibe die lekker zomers en dus vrolijk klinkt. Tracks die in het verlengde daarvan liggen zijn ‘New Day’, en ‘We Got It’ met elk een zeer positieve tekst.

‘Difference’ en ‘You And I’ zijn tracks die niet bij iedereen in de smaak zullen vallen. Beide hebben nogal een scherpe synthesizersound als intro en een meer Hiphop georiënteerde sound. Een track waarvan je moet houden. En na de track ‘Be Mine’ gaat de Synth-Pop sound je een beetje vervelen, want deze track klinkt iets te veel van hetzelfde. Mooi is het persoonlijke ‘All That Was Left’. Een rustige piano ballad en tevens een ode aan de overleden vader van de zangeres.

Een zeer afwisselend album, waarmee Rondé duidelijk laat horen hoezeer gegroeid ze zijn. Hopelijk gaat deze band ook over de Nederlandse grenzen hoge ogen gooien, want met ‘Flourish’ hebben zij zeker veel potentie. Rondé maakt gewoon lekkere muziek voor de liefhebbers van de betere, maar lekker vrolijke Popmuziek. Blijven volgen, deze band. (8/10) (Universal Music)

Deel: