De in Londen woonachtige gitarist John Fairhurst heeft in zijn eigen land een behoorlijke reputatie als gitarist opgebouwd. Acoustic Guitar Magazine beschouwt hem als een van de drie beste resonator gitaristen van de wereld. En dan heb je wat in huis. Samen met zijn uit Bristol afkomstige maat Toby Murray op drums heeft hij de cd ‘The Divided Kingdom’ voor een groot deel in de eigen That Sound Studio opgenomen.

Op de cd staan acht zelfgeschreven nummers, waarbij de teneur hun kritiek op de huidige Britse politiek is. “Personal greed has far outstripped the need to support the health of society. British politics is a farce. The Government are liars”, geeft hij zelf als commentaar. En dat komt in de titel en teksten volledig tot uiting. De cd duurt niet lang, duurt slechts 37 minuten. Muzikaal is het mij persoonlijk wat te rauw. Het lijkt mij rauw omdat het ‘nu eenmaal rauw moet zijn’. Iets te veel van het goede, naar mijn mening. Maar op zich wordt goed gemusiceerd; daar is niet mis mee. Het nummer dat er wat mij betreft bovenuit springt is de blues ‘Going To See My Baby’. (7/10) (eigen beheer)

Deel: