Zojuist ontvingen wij het droevige bericht dat Rowland ‘Boon’ Gould, een van de oprichters van de legendarische band Level 42, is overleden. De politie in Dorset heeft bevestigd dat gisteren zijn levenloze lichaam is gevonden in zijn woning. Mark King laat op de band’s FaceBook pagina weten:

It is with the heaviest of hearts that I have to tell you of the passing of our dear friend and brother Boon Gould.
Dorset Police confirmed that he was found dead at his home on Tuesday morning.
You are at peace now Boon, no more pain mate.
Thank you for everything.
Mark x

Boon was de gitarist van Level 42, op de vroege albums van de band speelde hij ook de saxofoon. Boon richtte, samen met zijn broer Phil, Mark King en Mike Lindup in 1980 Level 42 op. De band had in de jaren ’80 een groot aantal hits waaronder ‘Love Meeting Love’, ‘Love Games’, ‘Starchild’, ‘Hot Water’, ‘Something About You’ en ‘Leaving Me Now’, ‘Lessons in Love’, ‘Running in the Family’ en ‘It’s Over’.

Eind jaren ’80 besluiten de broertjes Gould om Level 42 te verlaten. Dit vanwege het feit dat ze het niet eens waren met de muzikale richting die de band was ingeslagen. Als nieuwe drummer kwam Gary Husband de band versterken, Boon’s plekje werd overgenomen door Dominic Miller, die in 1988 op zijn beurt werd vervangen door Alan Murphy. Deze samenwerking was van korte duur, Murphy overleed in 1989 aan de gevolgen van AIDS.

In oktober 2012 was Boon voor het eerst in 25 jaar weer live te zien met zijn voormalige bandleden. Hij bracht naast Level 42 eigen werk uit met zijn band Zen Gangsters, en een solo album, genaamd ‘Tin Man’. Boon Gould is 64 jaar geworden.

Deel: