Julian Sas betovert sinds 1996 de muziekwereld met zijn soulvolle blues. Als kind werd Sas verliefd op de gitaar; zijn invloeden zijn dan ook echte gitaarlegendes als Rory Gallagher, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Vanaf het moment dat hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kreeg was hij niet meer van het instrument los te slaan. Op vrijdag 3 mei is de gitaarvirtuoos terug in Poppodium P60.

‘Stand Your Ground’
Julian Sas komt naar Amstelveen in kader van zijn nieuwe album ‘Stand Your Ground’. Het nieuwe studio album kwam begin april uit. Het bevat 8 nieuwe songs en is medio december 2018 analoog opgenomen in de geheel vernieuwde The Van Studios van Jan en Paul Schuurman in Spakenburg. De teksten weerspiegelen onderwerpen die Julian Sas bezig houden; de politiek en hoe die ‘verkocht’ wordt, de macht van het geld, relaties, wendingen in het leven, de liefde voor de workingclass hero; de gewone man, de onrust in lijf en ziel, de passie voor het reizen en onderweg zijn. Soms autobiografisch, soms geschreven als observator. 

Mississippi Mud Pie
Mississippi Mud Pie opent de avond! Bandleden zijn liefhebbers en dus ook uitvoerders van blues rock: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. In de traditie van hoe de bedenkers van de blues het waarschijnlijk bedoelden en geïnspireerd door degenen die ermee verder gingen. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen. Waar het moeilijk bij is stil te zitten. En die net als het dessert waar ze naar vernoemd zijn een aanstekelijke combinatie vormen van invloeden en smaken: blues, rock, funk, pop.

Deel: