Op de 22ste editie van TakeRoot verwelkomen wij de Amerikaanse country superster Brandi Carlile voor een eenmalige show in Nederland. Zij werd dit jaar voor maar liefst zes Grammy’s genomineerd. Ook bevestigen we de komst van The Delines, Nikki Lane, The Long Ryders, Senora May, Quaker City Night Hawks, Erin Rae, Tyler Ramsey en Caroline Spence. En er volgt nog veel meer! Houd onze website en social media in de gaten want op zaterdag 2 november betreden maar liefst 24 acts zes podia in De Oosterpoort.

Een verrassende reis door de Verenigde Staten is het festival TakeRoot, dat niet voor niets de subtitel draagt: Past, Present & Upcoming American Music. Van ingetogen singer-songwriters en geslepen countryzangers, tot avontuurlijke bands die vol op het gaspedaal trappen. Vertrouwde namen en nieuwe sterren, je komt het allemaal tegen op TakeRoot. En hoe groot de verschillen soms ook zijn tussen de optredende artiesten, één ding hebben ze gemeen: ze vertellen met handgemaakte muziek verhalen uit de grond van hun hart. Voor jong en oud, dóór jong en oud. Acht uur lang bij SPOT Groningen in De Oosterpoort.

Brandi Carlile
Dit jaar met zes nominaties dé grote verrassing van de Grammy Awards. Brandi won onder meer in de categorie ‘Best Americana Album’ voor ‘By The Way, I Forgive You’, haar zesde studioplaat, die in Rolling Stone vier sterren oogstte: “An Adele-meets Joni Mitchell tour de force”. Carlile laveert behendig tussen pop, rock, alt-country en folk.

The Delines
Naast de prachtige vocalen van Amy Boone is de steelgitaar een karakteristiek element in hun muziek. En natuurlijk de songs van Willy Vlautin, die ook als schrijver van romans inmiddels de nodige faam heeft verworven.

Nikki Lane
Zij brengt de nostalgische countrymuziek uit de jaren 60 naar een jong publiek. De zangeres uit Nashville werkt op dit moment aan een opvolger voor ‘Highway Queen’ (2017), opnieuw voor New West Records.

The Long Ryders
De zelfverklaarde uitvinders van de alt-country zijn terug. The Long Ryders brachten voor het eerst in dertig jaar een nieuwe plaat uit. De groep mengt punky energie met welluidende country harmonieën.

Senora May
De sfeer van de Appalachen, maar verwacht geen nostalgie. In Senora’s songs gaan boerenwijsheden hand in hand met pleidooien voor gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, homo’s en hetero’s.

Quaker City Night Hawks
Quaker City Night Hawks mixen vette seventies rock met smerige Texas-blues, sciencefiction en bible-belt-boogie. Gepeperd met vintage rhythm & blues grooves, soul en psychedelica.

Erin Rae
Erin is begiftigd met een groot talent om, gebruik makend van invloeden uit de folk en indierock, een geheel eigen stijl te scheppen. Zij zet zich af tegen de stereotypering van vrouwen in het diepe zuiden.

Tyler Ramsey
Hoewel hij multi-instrumentalist is en net zo goed de weg kent op keyboards, bas en percussie, is Ramsey vooral bekend als gitarist en singer-songwriter. Hij speelde lange tijd bij Band Of Horses.

Caroline Spence
De jonge Caroline werd gegrepen door de muziek die haar ouders draaiden en begon al vroeg zelf songs te schrijven. Haar poëtische stijl is kristalhelder, net als haar stem en muzikale benadering.

Deel: