Met een carrière van ruim 20 jaar en miljoenen verkochte albums wereldwijd is Morcheeba terug! Op zondag 18 augustus 2019 zijn de Britse triphop-pioneers te zien in het Amsterdamse Bostheater. De kaartverkoop start op vrijdag 19 april om 10:00 uur.

Morcheeba is één van de bands uit de Britse triphopgolf van de jaren negentig, maar waar Massive Attack, Portishead en Tricky vaak een duistere kant en melancholie opzoeken is Morcheeba altijd meer van de behaaglijke melodieën en positieve stemmingen geweest.

Morcheeba werd in 1995 opgericht door de broers Paul en Ross Godfrey en zangeres Skye Edwards. In 1996 verscheen het debuutalbum, getiteld ‘Who Can You Trust?’, maar de derde en vierde plaat (respectievelijk ‘Fragments Of Freedom’ en ‘Charango’) bleken het meest succesvol. In Nederland brak Morcheeba door met het nummer ‘Wonders Never Cease’, dat gebruikt is bij een veelvuldig uitgezonden bierreclame.

Op het meest recente album Blaze Away (2018) is duidelijk de herkenbare Morcheeba-sound terug te horen. Een heerlijk zomers album met diepe bassen en natuurlijk die onmisbare karakteristieke stem van Edwards.

Deel: