Marike Jager trad op 9 april op in de bovenzaal van de Paradiso in Amsterdam. Ze stond voor een een goed gevulde, net niet uitverkochte zaal. Marike Jager won in 2003 de Grote Prijs van Nederland. Heeft sinds die tijd een aantal albums uitgebracht, waarmee ze in totaal viermaal genomineerd werd voor een Edison award. Het is alweer vier jaar geleden dat we iets van haar hoorden. In deze tijd heeft ze zich natuurlijk bezig gehouden met het schrijven van nieuwe muziek, maar ook met haar dochter.

De stilte werd doorbroken toen ze in november 2018 haar nieuwe single ‘Wasted’ uitbracht. Ze heeft zich in deze tijd ook omringd met nieuwe muzikanten: Martijn Bosman op drums, Erik Harbers op basgitaar en Gijs Coolen op elektrische gitaar. Marike’s dochter vierde op de dag van het concert haar eerste verjaardag. Volgens Marike: “Haar eerste woordje was electrifying”, een verwijzing naar de titel van deze minitour.

Het was een avond met veel nieuw werk, wat goed werd ontvangen. Er waren natuurlijk ook de inmiddels al uitgebrachte nummers ‘Wasted’ en ‘Another River’. Het laatste nummer voor de toegift was een van de singles van het gelijknamige album ‘Hey, are you OK’, een aanstekelijk nummer gekenmerkt door de synth bass. De avond werd afgesloten door een “training voor de onderkaak”, een opmerking die het publiek en toekomstige luisteraars van het album zeker zullen begrijpen. Door deze toegift was volgens Marike het hele aankomende album ten gehore gebracht.

Marike staat op 12 april nog in de Merleyn in Nijmegen. Ook is er voor het aankomende festivalseizoen al een bevestiging voor ‘BAM! Festival’. Op 6 september komt het nieuwe album ‘Hey are you OK’ uit.

Foto’s (c) Sander Rijken / Maxazine

Deel: