Het is onvoorstelbaar hoe een mensenleven kan verlopen, hoe een gebeurtenis het leven dramatisch kan veranderen. Nog geen acht jaar geleden was de Canadese Suzanne Jarvie nog advocaat en had ze nooit een liedje geschreven. Na een dramatisch ongeval, waarbij een van haar kinderen in coma raakte, begon zij hiermee, wat vier jaar geleden resulteerde in de cd ‘Spiral Road’. Deze werd wereldwijd zeer goed ontvangen.

Onlangs verscheen haar nieuwe cd ‘In The Clear’, met tien zelfgeschreven nummers en geproduceerd door Hugh Christopher Brown. Daarmee heeft zij een producer en muzikant van formaat aan haar zijde. Brown en Jarvie hebben een absolute keur aan muzikanten kunnen verzamelen. Het resultaat is een prachtig, haast volledig akoestisch album, waarbij de wat doorleefde stem van Jarvie mooi afsteekt. Wat teksten betreft behoort zij tot de absolute top. Zij zijn krachtig en spreken sterk tot de verbeelding. Een prachtig album. (8/10) (Wolfe Island Records)

Deel: