Sziget Festival maakt vandaag 30 acts uit 20 verschillende landen bekend voor de geliefde Europe Stage. Vanuit Nederland is de komst van singer-songwriter Naaz en het negenkoppige collectief Jungle By Night bevestigd. De zuiderburen brengen postpunkgroep Whispering Sons en raptrio L’Or du Commun naar het podium voor opkomende artiesten uit Europa en zelfs ver daarbuiten.

Naaz brak in Nederland in 2017 door met de nummers ‘Words’ en ‘Up to Something’ en in 2018 bracht zij haar eerste EP uit, ‘Bits Of Naaz’. Met inmiddels twee Edisons op zak heeft Naaz haar plekje op de Europe Stage meer dan verdiend; klaar om haar muziek aan de rest van Europa te laten horen. Ze betreedt het podium op vrijdag 9 augustus.

Jungle By Night was al eerder te zien op Sziget, maar keert dit jaar op de laatste dag van het festival, dinsdag 13 augustus, terug naar het eiland. De negenkoppige formatie met hun unieke mix van afrobeat, krautrock, jazz en dance staat bekend om hun sterke en gepassioneerde live-acts, dus dat belooft weer een spektakel te worden deze zomer. Twee dagen later geven ze ook nog een exclusief optreden op het boutique festival The Great Yonder waar slechts plek is voor 300 man.

De Belgische postpunkgroep Whispering Sons is op donderdag 8 augustus te zien en het Brusselse hiphoptrio L’Or du Commun op maandag 12 augustus. Uit Frankrijk is onder meer de underground hiphop act Hippocampe Fou aangekondigd. Vanuit Zweden staat de singer-songwriter, filmcomponist en multi-instrumentalist Sophie Hunger op het programma.

Het Italiaanse duo Coma Cose brengt een mix van pop, techno en drum & bass mee naar de Europe Stage. Ook de Letse indierockers Carnival Youth en de Hongaarse popgroep Mongooz and the Magnet ontbreken niet op het affiche. Andere acts zijn onder meer afkomstig uit Tsjechië, Spanje, Roemenië, Jordanië en zelfs Zuid-Korea.

Meer dan muziek
Deze Europe Stage line-up vormt slechts een fractie van wat er te vinden is op Sziget deze zomer. Naast headlineshows van onder andere Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots en Martin Garrix verzorgt het festival een uitgebreid randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, cabaret, wereldmuziek en kunst. In totaal zijn er meer dan 1000 acts verspreid over 60 venues te zien op het bucketlistfestival. Tickets en meer info zijn te vinden op de Sziget-website.

Ibis presents Europe Stage line-up:
Naaz
Jungle by Night
L’ Or du Commun
Whispering Sons
Hippocampe Fou
Bosse
47Sou
Maruja Limón
Algiers
Sophie Hunger
Lord Esperanza
Coma Cose
Carnival Youth
Leoniden
I Hate My Village
Lucille Crew
Idiotape
The Ringo Jets
Ivan Dorn
Pipes & Pints
La Ganga Calé
Rendez-Vous
Celeste Buckingham
Mörk
Esti Kornél
Satellites
Belau
Cheap Tobacco
Hearts Hearts
Mongooz and the Magnet

Eerder aangekondigde artiesten:
Ed Sheeran
Foo Fighters
Florence + The Machine
Post Malone
Twenty One Pilots
The 1975
Martin Garrix
The National
Richard Ashcroft
Franz Ferdinand
James Blake
Years & Years
Tove Lo
Catfish & The Bottlemen
Mura Masa
Kodaline
Chvrches
Johnny Marr
Jungle
Tom Odell
The Blaze
Razorlight
Big Thief
Son Lux
Richie Hawtin CLOSER
Honne
Maribou State
David August
Jain
IDLES
Yeasayer
Yellow Days
Broken Social Scene
Parcels
Superorganism
Pale Waves
Tove Styrke
Boy Pablo
Masego
IAMDDB
Protoje &The Indiggnation
Xavier Rudd
Coheed and Cambria
Frank Turner & The Sleeping Souls
Alma
Gang Of Youths
Frank Carter & The Rattlesnakes
W&W
Vini Vici
Carnage
Jax Jones Live
Sigala
Yungblud
Of Mice & Men
Wanda
Elderbrook
Sonny Fodera
Polo & Pan
Khruangbin
Anna of The North
Roosevelt
Black Mountain
Hucci
Fakear
Grace Carter
Tamino
Valeras
Welshly Arms
Ocean Alley
Burak Yeter
Anna
Avalon Emerson
B.Traits
Black Asteroid
Blawan
Butch
Courtesy
Craig Bratley
Fjaak
Giovanni Verrina
John Digweed
KINK
Luigi Madonna
Marco Bailey
Margaret Dygas
Mark Reeve
Marvin & Guy
Metodi Hristov
Objekt
Paul Ritch
Raresh
Red Axes
Regal
Ryan Elliott
The Advent
wAFF
Younger Than Me

Deel: