Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Anne Soldaat & Jorick van Norden in de Verkadefabriek.

Concerttip dinsdag 26 maart: Anne Soldaat & Jorick van Norden in de Verkadefabriek

Anne Soldaat werd bekend met de band Daryll-Ann. Als solo-artiest werkte hij mee aan vele theater- en dansvoorstellingen (o.a. bij Conny Janssen Danst). Yorick van Norden is een generatie jonger. Zijn debuutalbum stamt uit 2013. Sinds 2016 reizen ze door het land met ‘Unsung Heroes’, een ode aan hun helden als Gram Parsons, Gene Clark, Nick Drake en Ronnie Lane, gecombineerd met eigen werk.

Anne Soldaat
Vanaf 2009 is Anne Soldaat vooral actief als solo-artiest. In 2010 werkte hij samen met Tim Knol en schreef hij een aantal nummers voor diens debuutalbum. Anne heeft tal van optredens gehad op theaterfestivals en had ook een reeks theatervoorstellingen.

Yorick van Norden
Is een generatie jonger dan Anne Soldaat. In 2013 maakte hij zijn solo-debuutalbum. In 2016 werd Yorick door Radio 2 met zijn single ‘Stranglehold’ tot Radio 2-talent uitgeroepen. Vanaf najaar 2016 reist Yorick als duo met Anne Soldaat door het land met hun gezamenlijke voorstelling ‘Unsung Heroes’.

De keuze viel nadrukkelijk niet op daverende successen uit de sixties, maar meer op (soms) vergeten helden uit zowel de zestiger jaren van de vorige eeuw als de periode daarna. Voor de meeste aanwezigen is de voorstelling een soort ontdekkingsreis door de muziek. Naast de songs van de ‘Unsung Heroes’ brengen Anne en Yorick een aantal eigen nummers “In de onbescheiden vooronderstelling dat ons werk zich kan meten met de parels van de ‘Unsung Heroes’.”

Deel: