De Britse band Keane zal op zaterdag 7 september een openluchtconcert geven op het strand in Scheveningen in het kader van het festival Live On The Beach. Dat werd vandaag bekend gemaakt. De voorverkoop voor het concert start op vrijdag 22 maart om 10:00 via de website van het festival.

De Britse band, bestaande uit zanger Tom Chaplin, toetsenist Tim Rice-Oxly, bassist Jesse Quin en drummer Richard Hughes had vanaf hun debuutalbum ‘Hopes and Fears’ uit 2004 veel succes tot hun laatste album ‘Strangeland’ uit 2012. Daarna nam de band een lange pauze. Tijdens die pauze bracht zanger Tom Chaplin nog wel een solo album uit in 2016: ‘The Wave’. Het leek er even op dat de band uit elkaar was, maar de band werkt nu weer aan een comeback.

Ook Maxi Jazz, bekend van de dancegroep Faithless, zal met een dj-set optreden en daarnaast betreden Rondé, Van Dik Hout, Suzan & Freek en Pat Smith het strandpodium in Scheveningen.

Het concert is niet het enige optreden in Nederland dat Keane in Nederland zal geven, want op zondag 9 juni zullen ze ook optreden op het Hello festival in Emmen.

 

Deel: