Na de succesvolle theatertournee in januari brengt The Kik met orkest hun eerbetoon aan Boudewijn de Groot voor de laatste keer in Nederland op zaterdag 23 november in Rotterdam Ahoy. Tijdens het concert speelt de Rotterdamse bietband ‘Voor de overlevenden’ en ‘Picknick’, twee klassieke albums van Boudewijn de Groot, van begin tot eind. De kaartverkoop begint zaterdag 16 maart om 10.00 uur.

“Zaterdag 23 november is het zover, dan gaat onze grote droom in vervulling. Dan spelen we met groot orkest in Rotterdam Ahoy, Sportpaleis Ahoy. Ongelofelijk. Dan doen we het materiaal van onze grote held Boudewijn de Groot, onze favoriete platen. Kom allemaal naar Ahoy, we hebben er ongelooflijk veel zin in en we hopen dat jullie er allemaal bij zijn”.

Als groot bewonderaars van de muziek van Boudewijn de Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg The Kik goedkeuring van de grootmeester zelf om zich te buigen over zijn twee sleutelalbums, uit respectievelijk 1966 en 1968.

Boudewijn de Groot: “Twee platen live uitgevoerd in Ahoy: een zeer eervolle gebeurtenis. Met een orkest erachter en met de overtuigende performance en aanstekelijke energie van The Kik wordt het een indrukwekkende avond. Wie er niet bij is, zal eeuwig spijt hebben.”

Nederlands bekendste Nederbietband The Kik, bestaande uit Dave von Raven, Arjan Spies, Marcel Groenewegen, Paul Zoontjens en Ries Doms werd in 2011 opgericht. Na het debuutalbum ‘Springlevend’ in 2012, met daarop de hit ‘Simone’ heeft The Kik zich op vele terreinen ontwikkeld. Ze waren een seizoen de huisband van DWDD, zetten Nederpopheld Armand in het zonnetje en maakten de titelsong voor de film ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’. Volgende week brengt de band ‘Testament’ van Boudewijn de Groot uit als single. Een album met de live registratie van de voorgaande concerten verschijnt in mei bij Excelsior Recordings.

Deel: