Bijna exact drie jaar na zijn laatste show in Nederland, staat de Canadese muzieklegende Neil Young samen met zijn begeleidingsband Promise of the Real, op woensdag 10 juli 2019 weer in Ziggo Dome, Amsterdam. De voorverkoop van het concert van Neil Young + Promise of the Real start morgen, vrijdag 15 maart om 13.00 uur via ticketmaster.nl.

Sinds jaar en dag geldt Neil Young als een van de belangrijkste singer-songwriters in de popgeschiedenis. De albums ‘After the Gold Rush’ en ‘Harvest’, afkomstig uit de jaren zeventig en opgenomen met zijn toenmalige begeleidingsband Crazy Horse, gooiden beiden zeer hoge ogen en mogen met recht klassiekers genoemd worden. Ook met Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young heeft Neil Young wereldwijd furore gemaakt. Inmiddels speelt hij alweer een paar jaar samen met zijn nieuwe begeleidingsband Promise of the Real, met hierin de zonen van countryzanger Willie Nelson; Lukas en Micah. De afgelopen jaren heeft Neil Young met hen twee studioalbums, een liveplaat en een soundtrack gemaakt.

De laatste show van Neil Young in Ziggo Dome, op 9 juli 2016, mag op zijn minst legendarisch genoemd worden. Met maar liefst 200 minuten speeltijd werd het zijn langste solo-voorstelling ooit. Het publiek werd destijds getrakteerd op een unieke setlist, waarbij songs uit zijn gehele oeuvre aan bod kwamen. Alle hits kwamen voorbij, maar ook de meer obscure songs. Bovendien kwamen zowel fans van het rustige werk als de meer rock-georiƫnteerde liefhebbers ruimschoots aan hun trekken. Ook grootmeester Neil Young zelf genoot zichtbaar en met volle teugen, waardoor hij het dit jaar nog eens dunnetjes over komt doen. Op 10 juli 2019 is de Amsterdamse Ziggo Dome wederom het toneel en ook nu komt Promise of the Real mee als begeleidingsband.

Deel: