De Amerikaanse singer-songwriter Christopher Cross komt ter gelegenheid van zijn nieuwe album ‘Take Me As I Am’ in 2019 voor twee shows naar Nederland. De kaartverkoop voor beide shows start op vrijdag 15 maart om 10:00 uur via de websites van de podia.

Christopher Cross is al meer dan dertig jaar een hoofdrolspeler in de muziekscene en heeft sindsdien al heel wat geschiedenis geschreven. Niet alleen wist hij vijf Grammy’s in de wacht te slepen, ook won hij als eerste artiest ooit in één jaar tijd de prijzen ‘Record of the Year’,  ‘Album of the Year’, ‘Song of the Year’ en ‘Best New Artist’.

Cross is beslist één van de grootste artiesten uit de jaren ’80. Wie hem niet kent van zijn hit ‘Sailing’ (Grammy Awards voor beste song van het jaar en beste nieuwkomer) kent hem wel van ‘Arthur’s Theme (Best That You Can Do)’, een nummer uit de film Arthur (Academy Award voor beste originele nummer).

Na zijn geweldige entree bleef het een tijdje stil rondom de Amerikaan. Hij bleef wel nummers schrijven en bracht enkele albums uit in Amerika. In 2019 is Cross terug met een nieuw album, genaamd ‘Take Me As I Am’, dat het gevoel van singer-songwriters als Joni Mitchell en Randy Newman oproept.

“It was a blessing to work with all these talented folks in the making of this album which holds so many bittersweet emotions for me. I didn’t expect to make another one, but it’s what we do.” – Christopher Cross

Op 9 november brengt hij zijn ‘Take Me As I Am Tour’ naar Muziekgebouw Eindhoven en op 11 november naar De Oosterpoort Groningen. 

Deel: