Het begon allemaal in 2010 toen Ida Nielsen betrokken raakte bij een jamsessie met Prince. Hij viel als een blok voor haar basgitaarspel. Ze voegde zich bij de band ’The New Power Generation’ en speelde hierin tot het tragische overlijden van de wereldster.

Het spelen met Prince beschrijft Ida als een enorme zegen. Ze is ontzettend dankbaar voor de kans die ze gekregen heeft en hetgeen ze geleerd heeft van de grootheid. ‘Het spelen met Prince was een magische, muzikale reis die alle verbeelding te boven gaat.’

Ida Nielsen is niet alleen bekend als bassiste van Prince, maar ook van de band 3rdeyegirl. Dit Amerikaanse funk rock trio bestaat uit de bandleden van Prince. Donna Grantis, Hannah Welton en Ida Nielsen brachten samen het geroemde album ‘Plectrumelectrum’ uit.

Vandaag de dag verovert Ida Nielsen als solo-artiest podia over de hele wereld. Haar muziek is het beste te omschrijven als een mix van oldschool funk, hiphop, reggae en wereldmuziek. In 2016 is haar derde solo album ‘turnitup’ uitgekomen. Het album heeft ze helemaal zelf ingespeeld, geschreven en geproduceerd. Deze multi-instrumentalist is van alle markten thuis.

Op zaterdag 9 maart speelt Ida in Q-Factory Amsterdam en jij kunt hiervoor kaarten winnen. Like Maxazine en tag onder het bericht met wie je zou willen gaan, wie weet win je een paar kaarten!*

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de organisator zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: