Zelden komt er een EP van zo’n spiksplinternieuw band uit. De bluesband ‘Little Geneva’ (uit Bristol) werd opgericht op oudjaarsavond 2018. Little Geneva mag dan misschien piepjong zijn, de vijf bandleden hebben al heel wat podiumervaring. Individueel waren ze support act voor bijvoorbeeld: Ray Davies (The Kinks) en John Fogerty (Creedence Clearwater Revival). En drie van hen toerde met onder andere de Jon Amor Blues Group. Half januari werd ‘Live at the Factory’ opgenomen. Deze digitale EP met vijf covers is nu al uit. Dit is de voorbode van hun full cd (fysiek exemplaar) die gepland staat voor maart, hier komen ook eigen nummers op te staan. Met deze releases willen ze de aandacht op zich vestigen, met als doel: Veel toeren door Europa.

‘Key to love’ is de eerste kennismaking met Little Geneva. Rags Russell heeft een prima stem, en hij is goed te verstaan. Het gitaarspel komt van de broers Dave en Chris Doherty. De jaren ’60 stijl is duidelijk bewaard gebleven. Dat geldt ook voor ‘You Don’t Love Me’ waar Rags een heerlijke partij op de bluesharp speelt. Het geheel is opzwepend en zal het live gespeeld zeker goed doen.

‘Someday, After a While (You’ll Be Sorry)’ is een aangenaam langzaam nummer. Zak Ranyard speelt gevoelige grooves, en drummer Simon Small speelt mooi ingetogen. Rags zingt gevoelig, jammer dat ook deze zeer goede ballad vrij kort is. De korte nummers passen bij het tijdsbeeld van toen, maar met langere nummers kan men intenser geraakt worden.
‘All your love’ is natuurlijk ook een bekende. Dit oude nummers is respectvol in een moderner jasje gestoken. Weer valt de zang positief op. De veranderingen in tempo zijn prima gedaan. ‘Yer Blues’ is alweer het laatste nummer. En ook dit is dik in orde.

The Factory is geen concertzaal maar een ruimte om te repeteren en op te nemen, daarom was er geen publiek aanwezig. Voor de opnames is vintage apparatuur gebruikt. De ‘old school’ sfeer is bewaard gebleven. Maar de geluidskwaliteit kan zich meten met de huidige normen. Bovendien is er goed gespeeld met de verdeling over de koptelefoon. Kortom: ‘Little Geneva’ heeft mij reuze nieuwsgierig gemaakt naar hun cd die over ongeveer een maand uit komt. Hierop zal de blues harp vaker te horen zal zijn. De blues liefhebbers hebben dus wat om naar uit te kijken! Hopelijk gaan we ‘Little Geneva’ regelmatig in België en Nederland zien! (8/10) (Eigen productie)

Deel: