D.I.S.C.O.! De Amsterdamse funk-discogroep Spargo had was tussen 1980 en 1985 niet weg te slaan uit de Nederlandse hitlijsten. Hits als ‘Hip Hap Hop’, ‘Just For you’, ‘You and me’, ‘One night affair’ en al die andere grote hits die de hitlijsten bestormden, met 5 top 5-hits en in totaal 10 top 40-hits. Let wel, dat zijn meer top 40-hits dan Doe Maar of Drukwerk hadden in die tijd, en zelfs BZN had (ondanks wel grotere hits) niet zoveel top 40-hits in de eerste helft van de jaren ’80. Slechts de Dolly Dots waren in die tijd nog populairder dan Spargo.

Het was de dochter van Ellert Driessen, Jazzi Bobbi, die een remix maakte van ‘You And Me’, dat eind vorig jaar de band via een tv-commercial weer in de picture bracht. Tijd voor een Greatest Hits-album dus, ‘Just For You And Me’. Greatest hits inderdaad, en ja: Ze staan er allemaal op. Alle tien de top 40-hits, maar ook tipparadesingles ‘I’m in love’ en comebacksingle ‘Indestructible’, aangevuld met het Caraïbische ‘Groovy Nights’, de ballad ‘Running From Your Loving’ en het uptempo ‘Make a New Start’, dat net als ‘Indestructible’ pas werd opgenomen bij de reünie in 1997. 16 Disco-klassiekers uit begin ’80s, die worden opgevrolijkt door twee gloednieuwe remixen: ‘You And Me’, natuurlijk de remix van Jazzi Bobbi, en ‘Just For you’, die is geremixt door Tom Pulse & Mosse).

Het mag niet verwonderlijk zijn dat de oudste nog bestaande Nederlandse platenmaatschappij, Red Bullet, nu met een eerbetoon komt aan Spargo, die overigens de laatste jaren alweer met regelmaat op de Nederlandse podia staat. De stem van de in Parijs geboren zangeres Lilian Day Jackson zou in deze tijden nog steeds niet misstaan op de radio, hoewel ‘moderne’ stations als 3FM, 538 en Q-Music nog steeds niet snappen dat disco iets van alle tijden is.

‘Just For You And Me’ is niet zomaar een verzamelalbum. Het bevat voor meer dan 50% gewoonweg pure disco-hits. Vrijwel alle nummers van Spargo blijken tijdloos, getuige ook het grote vernieuwde succes van ‘You And Me’. Leuke hits, maar ook enkele typische “Oh ja!”-nummers. Een must voor iedere jaren 80 fan, iedere disco-liefhebber en iedere liefhebber van gewoon goede muziek. Aan Spargo zal het niet liggen! (8/10) (Red Bullet)

Deel: