Douwe Bob, de singersong-writer uit Amsterdam, was in Den Bosch voor een akoestisch optreden in prachtige Orangerie. Binnenkomend werd je direct gepakt door het mooie licht en brandende kaarsen. Zelfs zonder de muziek is het al een sfeervol aanzien; Dit beloofde een prachtige avond te worden.

Het werd een intiem concert met ongeveer 100 zitplaatsen, uitverkocht deze avond. Prachtige verlichting scheen op het podium: Een sterrenhemel verlicht door de mooie oude kerk. Het publiek zat in stilte te wachten op Douwe Bob. Douwe kwam uiteindelijk rustig het podium opgelopen, samen met Maurice van Hoek, en begon met ‘History’.

Douwe zijn mooie stem galmde door de Orangerie. Hij vertelde over zijn album ‘The shape i’m in’, dat afgelopen november uitgebracht is. Over heftig liefdesverdriet, maar ook over de mooie dingen van het leven. Luisterend naar de songteksten heeft Douwe een zware tijd gehad in de periode dat hij dit album schreef. Een jonge singersong-writer met een oude ziel, zo klonk het. Emotie zat in zijn gezicht, zijn muziek en in zijn woorden.

Vanzelfsprekend was de setting bij elk concert van belang. Een compliment voor degene die verantwoordelijk was voor het licht, want wat was dit ontzettend sfeervol gedaan; Perfectie benaderend. Er kwamen voornamelijk nummers van zijn nieuwe album voorbij. Het emotionele ‘I do’, ‘Velvet generation’, ‘Queen of hearts’, ‘Out on the road’ en ‘Shine’, waar het publiek even mee mocht zingen. Maar niet alleen nieuw materiaal, ook de bekendere nummers van vorige albums, ‘Jacobs song’ en ‘Stone into the river’ kwamen voorbij.

Het werd een mooi intiem concert, waar de Orangerie in stilte luisterde met enkele uitschieters. Douwe, zijn gitaar en zijn stem waren samen een perfecte combinatie met de Orangerie. Met zijn vele up-tempo nummers zou een combinatie met band wellicht beter tot zijn recht zijn komen, zeker op een zaterdagavond. Maar daarentegen was dit anders dan wat we van Douwe gewend zijn en dat maakt het ook een bijzonder optreden. Een kwestie van beleving. Douwe Bob in de Orangerie was een mooie samensmelting van de juiste akoestiek.

Deel: