Toen we onlangs een envelop op de deurmat aantroffen met daarin de cd ‘@ventures In The Shadows’ van The Space Age Travellers aantrof, wisten we – ingegeven door bandnaam en titel – eerst niet wat we ermee aanmoesten. Maar, niets is wat het lijkt. De band blijkt een van de projecten te zijn van zanger/gitarist BJ Baartmans, die zich met bassist Gerco Aerts en drummer Sjoerd van Bommel op muziek a la de Shadows, de Ventures, Dick Dale heeft geconcentreerd. Het woordgrapje in de titel is daarmee al een dikke hint in die richting.

Op ‘@ventures In The Shadows’ staan dertien door Baartmans zelfgeschreven instrumentale nummers die zo zwaar tegen de muziek van de genoemde bands leunen dat de titel een vlag is die de lading perfect dekt. Het is een enorm leuke plaat geworden, die met overduidelijk plezier is opgenomen. Het is rock ’n roll, het is jive, het is surfmuziek. Zoals gezegd zwaar leunend op de muziek van de Shadows en de Ventures. En af en toe hoor je uitstapjes naar een Wes Montgomery, zoals in ‘Pay Me Dues’, en ook iemand als Link Wray, wiens ‘Rumble’ je terug hoort in ‘Space Age Rumble’. Prima gelukt. (7,5/10)  (Continental Europe)

Deel: