Na een op z’n zachtst gezegd legendarische Ronda show in 2015 komt het fusionjazz collectief Snarky Puppy terug naar Utrecht! Snarky Puppy staat garant voor energieke en rauwe jazz, progrock, soul en funk van het allerhoogste niveau en met onbegrensd spelplezier. Met hun eindeloze drive en creativiteit hebben ze zich sinds hun oprichting in 2003 in Texas tot een van de grootste internationale collectieven in de jazzwereld ontwikkeld.

De groep rondom bandleider en bassist Michael League bestaat uit zo’n 25 roulerende bandleden, waarvan iedereen er een indrukwekkende muzikale carrière op na houdt als sideman (voor o.a. Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar), producer (voor o.a. Kirk Franklin, David Crosby, Salif Keïta) of als solist, zoals toetsenist Bill Laurance.

Met Nederland heeft het collectief een bijzondere band; ze zijn kind aan huis op North Sea Jazz, namen hun album ‘We Like It Here’ op in de Kytopia studio’s en werkten samen met het Metropole Orkest aan de Grammy winnende plaat ‘Sylva’.

In maart komt hun nieuwe album ‘Immigrance’ uit. Het album gaat volgens Michael League over ‘movement’; “The idea here is that everything is fluid, that everything is always moving and that we’re all in a constant state of immigration. Obviously the album’s title is not without political undertones.” Op 1 november van dit jaar zal Snarky Puppy in Tivoli Vredenburg in Utrecht een concert geven.

Deel: