Blijkbaar vond de grote man uit New York het tijd voor een compilatie van zijn beste werk. Niet dat dit er niet eerder al was, maar Popa Chubby heeft een zeer uitgebreide catalogus om uit te putten. Zelf noemt hij het “The best the chef has to offer, seasoned perfectly and served with love.” In 1994 verscheen de eerste cd van Ted Horowitz, zoals hij bij de burgerlijke stand bekend staat, en inmiddels zijn we 28 albums verder.

‘Prime Cuts’ wordt uitgebracht als dubbel-cd. De eerste is een compilatie van zijn beste werk inclusief twee nooit eerder uitgebrachte nummers en op de tweede cd staat vol met nooit eerder uitgebracht materiaal, namelijk negen studio en twee live-opnemen. Uw recensent moet het doen met de eerste cd in de vorm van een promo copy. Wie al cd’s van Popa Chubby in de kast heeft staan zal een flink aantal nummers al kennen. We horen onder meer ‘Life Is A Beatdown’, ‘Somebody Let The Devil Out’, het bekende ‘Hey Joe’ en Leonard Cohens ‘Hallelujah’.

Interessant zal het ongetwijfeld worden op cd nr. 2 – die met nooit eerder uitgebracht materiaal – maar daar kan ik geen oordeel over vellen. Cd nummer 1 levert in ieder geval een zeer prettige luisterervaring. Bovendien is het een fraaie manier om Popa Chubby te leren kennen. Voor hen die al het een en ander van hem in de kast hebben staan kan cd nummer 2 zeker interessant zijn om ‘Prime Cuts’ aan te schaffen. (8/10) (Ear Music)

Deel: