Op 7 december bracht de band Coldplay hun live album ‘Live in Buenos Aires’ uit via Parlophone. Het optreden maakte onderdeel uit van de bands ‘A Head Full of Dreams Tour’, en was tevens het allerlaatste concert van diezelfde tourreeks. Het live album is opgenomen op 15 november 2017 in La Plata Stadion en nu is het album uitgebracht tezamen met bijbehorende DVD. Op deze DVD zit ook documentaire over de band.

Wat kan je verwachten? Allereerst prima uitvoeringen van de bekende nummers als ‘Yellow’, ‘The Scientist’, en ‘Clocks’, waarbij de grootste Coldplay-hater zelfs moet toegeven dat ‘Clocks’ een geweldige en briljante track blijft, zowel de studio – als de live uitvoering. Eveneens staat er op de eerste disk een uitvoering van ‘Everglow’ met een schitterend gespeeld pianospel en aan het einde een sample van een speech om de wereld een beetje mooier te maken.

Maar ook een track als ‘Viva La Vida’ blijft een heerlijke meebruller en heeft de band met de track ‘Hymn For The Weekend’ van het meest recentste album ‘A Head Full of Dreams’ weer een nieuwe liveknaller op zak. Eveneens zijn er uitstekende Dreampop-achtige uitvoeringen van tracks als ‘Paradise’ en ‘Always in My Head’. Ook grappig dat de band voor deze gelegenheid een cover doet van de Argentijnse band Soda Stereo en de song ‘De Música Ligera’. En heeft de band speciaal een Spaanstalige track zelfgeschreven getiteld ‘Amor Agentina’.

Valt er ook iets op te merken? Ja natuurlijk. De opbouw van de steilst is weinig afwisselend wat betreft rustpunten en daarmee is het meteen duidelijk dat het de bedoeling is om het publiek mee te krijgen voor de opnamen. Zo begint de rustige tracks ‘Yellow’ en ‘The Scientist’ al meteen als tweede en vierde in de setlist. Het had aangenamer geweest voor de luisteraar als deze wat later in de setlist waren geprogrammeerd.

Ook lijkt de interactie tussen Chris Martin en het publiek eerder sociaal wenselijk dan dat het oprecht gemeend overkomt. Het is geinig dat Martin wat Spaans spreekt, maar zelfs dan komt het eerder over als een moeten.

Al met al een redelijk vermakelijk live album. Er zijn geen grote verrassingen, maar ik denk dat je dat bij Coldplay niet echt hoeft te verwachten. Het album luistert lekker weg en je hoort in elk geval de bekende tracks voorbijkomen in prima uitvoeringen. Een mooie aanwinst voor een avondje luisterplezier. (7/10) (Parlophone)

Deel: