De eerste keer dat ik de muziek van Sean Chambers leerde kennen was april 2017 toen zijn album ‘Trouble & Whisky’ verscheen. Toen ik in ’s mans verleden dook bleek dat hij al een respectabele staat van dienst had. Van 1998 tot 2003 begeleidde hij Hubert Sumlin en hij werd door het Britse tijdschrift Guitarist uitgeroepen tot een van de vijftig belangrijkste bluesgitaristen. Inmiddels zijn we anderhalf verder en heeft Chambers zijn zevende cd, getiteld ‘Welcome To My Blues’ uitgebracht.

Op dit album wordt hij begeleid door John Ginty (diverse toetseninstrumenten en op een nummer speelt hij de drums), Moe Watson (drums) en Todd Cook (bas). Op ‘Welcome To My Blues’ staan elf nummers, waarvan er acht door hemzelf zijn  geschreven. Chambers is een gitarist in de orde van ‘van dik hout zaagt men planken’. Een Gallagher, SRV of Thorogood is nooit ver weg. Stevige bluesrock dus. Goedgemaakt en smaakvol. Zijn rauwe stemgeluid past uitstekend bij het genre.

Af en toe gaat het tempo wat omlaag om de luisteraar een adempauze te gunnen. Voorbeelden hiervan zijn de slowblues ‘Keep Movin’ On’ en het jazzy ‘Riviera Blue’, dat hij samen met organist John Ginty heeft geschreven. Ieder nummer op de cd is gewoon goed. Het geheel is geproduceerd door Ben Elliott, die zijn sporen heeft verdiend door zijn samenwerking met artiesten als Hubert Sumlin, Keith Richards, Eric Clapton om er maar een paar te noemen. De favoriete nummers zijn ‘Cherry Red Wine’ , bekend van Luther Allison, en ‘All Night Long’. Voor liefhebbers van bluesrock is dit een absolute aanrader. (8/10)  (American Showplace Music)

Deel: