Gigi D’Agostino en De Kast komen op 24 augustus naar We love the 90’s in ’t Goffertpark. Gigi bekend van de hits L’amour Toujours en The Riddle brak in de jaren ’90 door bij het grote publiek. De Kast, met leadzanger Syb van der Ploeg, zal voor het eerst hun opwachting maken bij het festival.

De Kast

De Friese popgroep De Kast vindt zijn oorsprong in 1985 als Wish To Escape. In 1992 verandert de band de naam naar De Kast, en komen de hits als vanzelf. De eerste hit, ‘Een teken van leven’ is nog een cover van de Belgische band Mamma’s Jasje (waarvan Guus Meeuwis in 1996 ook een hit scoorde met de cover ‘Zo ver weg’), maar daarna gaat het hard met eigen werk. Hits als ‘Raak’, ‘In Nije Dei’ en ‘Woorden zonder woorden’ zorgen er in no time voor dat de band al snel behoort tot de Nederlandse top. Met ‘In de wolken’, ‘Onvoorstelbaar’ en ‘Hart van mijn gevoel’ bewijst de band ook voor langere periode aan de top te kunnen blijven.

Vernieuwend

“Vorig jaar stond Aqua op het podium, dus dit jaar moesten we weer uitpakken. Ons festival is de laatste jaren enorm gegroeid. De muziek uit de jaren ’90 is breed, we proberen altijd een goede mix te maken tussen Eurodance en Happy Hardcore. We hebben dit jaar heel veel artiesten geboekt, die nog nooit eerder op ons podium hebben gestaan. Zo blijven we vernieuwend en aan de wensen van onze bezoekers tegemoet komen.”, aldus organisator Daan van den Nouweland.

Happy Hardcore

We love the 90’s is met 35.000 bezoekers het grootste 90’s festival van Nederland. De Hakkuh Tent, met alleen maar Happy Hardcore artiesten, is ook dit jaar weer aanwezig. Er treden nog meer bekende artiesten op zoals o.a. Ice MC, C&C Music Factory, Rednex, Charly Lownoise&Mental Theo, Toybox, Paul Elstak en Dune.

Deel: