Als een band of artiest nieuw werk uitbrengt na het scoren van een wereldwijde hit dan wordt dit vaak gezien als een test, of ze nou willen of niet. Gelukkig is duidelijk dat het Australische Cookin’ On 3 Burners van deze druk weinig last heeft. Na het scoren van de wereldwijde zomerhit ‘This Girl’ in 2016 bracht de band een tweeluik uit getiteld ‘Lab Experiments Vol.1; Mixing’ (met meer Dance-Funk tracks) en afgelopen oktober ‘Lab Experiments Vol.2’ met meer Soul en Funk invloeden.

Van dit album is de track ‘Warning’ reeds op single uitgebracht, en werkt de zangeres van ‘This Girl’, Kylie Auldist, eveneens mee aan ‘Lab Experiments Vol.2’ op de track ‘One of The Ones’. Albumopener ‘The Jump Off’ is met recht een jump off te noemen door de lekkere combinatie van gitaarlicks en orgelsound met een bijpassend rhythmisch drum – en bass spel. Deze volledig instrumentale track swingt lekker en smaakt naar meer!

De daaropvolgende tracks, de single ‘Warning’ (Feat. Kaiit) ‘Howler’, en ‘Force of Nature’ (Feat. Fallon Williams), hebben een uitstekende Funky vibe. De stem van zangeres Kaiit past perfect bij de jaren 60’soulsound van ‘Warning’ en de stem van zanger Fallon Williams past perfect bij de loungy funky sound van ‘Force of Nature’. ‘Howler’ is weer een instrumentale track, maar is qua sound een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze nogal melodramatisch klinkende track vormt geen geheel met de overige juist vrolijke albumtracks.

Met ‘One of The Ones’ hebben zowel Cookin’ On 3 Burners als zangeres Kylie Auldist weer een prima samenwerking te pakken. Deze vrolijk zomers klinkende funky track heeft in elk geval weer genoeg potentie om de zomerhit van 2019 te gaan worden. Gelukkig zijn de instrumentale tracks ‘Deep End’ en ‘Sunday Mumma’ qua sound weer prima in lijn met de andere albumtracks en hebben ze met ‘Garden of Freedom’ (Feat. Simon Burke) een prima albumafsluiter te pakken.

Conclusie: Een lekker vrolijk plaatje en eigenlijk niet meer dan dat. Er zitten weer een aantal singles op met hoog Radio Airplay-gehalte en hitpotentie. Met ‘Lab Experiments Vol.2’ hoopt Cookin’ On 3 Burners het hit succes van ‘This Girl’ te kunnen voortzetten en er staan zeer zeker tracks op die de potentie hebben om dat succes weer opnieuw te gaan evenaren. ‘Lab Experiments Vol.2’ is een lekker sfeervol plaatje die bij elke muziekliefhebber niet zo misstaan in zijn of haar collectie. (7/10) (Soul Messin’ Records)

Deel: