Bent Van Looy releaste gisteren zijn nieuwe single ‘Make Believe’. Vanaf volgende week trekt hij langs de Belgische langs de popzalen en daarna komt hij naar Amsterdam en Rotterdam. ‘Make Believe’ is afkomstig van zijn derde album ‘Yours Truly’, wederom geproduceerd door Jason Falkner (Beck, Air) in LA.

Bent Van Looy is helemaal terug. De Das Pop-frontman verraste in 2013 met het geweldige solodebuut ‘Around The Bend’ en bevestigde drie jaar later met de al even straffe opvolger ‘Pyjama Days’. Singles als ‘My Escape’, ‘Shadow Of A Man’ en ‘Flowers and Balloons’ tolden maandenlang in de ether (en ongetwijfeld in uw hoofd) rond. Voor derde plaat ‘Yours Truly’ (release najaar 2018) trok Bent opnieuw met een zak songs naar L.A. om daar met producer en muzikale duizendpoot Jason Falkner een hoop rijkelijk gearrangeerde nummers over het leven zoals het is en zou kunnen zijn op te nemen. Ontroerende, scherpe teksten, lekker veel akkoorden en nu ook een ukelele.

Voor de reeks releaseshows neemt hij zijn volledige band mee en de in Berlijn residerende Nederlandse visuele kunstenaar Richard Cameron om de show van live visuals te voorzien. op 21 december staat hij in Sugar Factory in Amsterdam en twee dagen later, op de 23e, tijdens Stille Nacht in Rotterdam.

“Make Believe gaat over de bliksemflits die een mensenleven verandert, liefde op het eerste gezicht. Een deur gaat open, een blik boort zich ergens tussen de schouderbladen, je draait je hoofd en niets is nog hetzelfde. Het nummer vertelt over de ogenblikken vóór dit moment maar ook wat erna gebeurt, en over de voortdurende queeste om die initiële elektrische schok opnieuw te beleven. Ik schreef Make Believe op bezoek bij vrienden in de Zweedse bossen. In een omgebouwde sauna nam ik een ruwe versie op en vandaag mag ik dit sleutelnummer eindelijk op de wereld loslaten!”

Deel: